EĞİTİM 18.03.2021 14:28:23
Bursluluk Sınavı Heyecanı!

Bursluluk Sınavı Heyecanı!

Kırıkkale eğitim camiasının en köklü kurumları olan Dek Koleji ve Gazi Koleji Pandemi nedeniyle bu yıl Bursluluk Sınavlarını ortak düzenlediler. Veli ve öğrencilerin sağlıkları düşünülerek ayrı ayrı sınav yapmak yerine ortak düze

KIRIKKALE´DE BİR İLK

Öğrenci ve velilerin binalarda oluşturacağı yoğunluk göz önüne alınarak hem Dek Koleji hem de Gazi Koleji kampüslerinde ayrı ayrı uygulanan sınav 3 günde toplam 10 seansta gerçekleşti. Sınava 2 bin 973 öğrenci katıldığını belirten okul yöneticileri sınavdan sonra değerlendirme yapmak üzere toplantı düzenlediler. Okul kurucuları ve idarecilerin katıldığı toplantı sonrası Gazi Koleji Kurucu Müdürü Mehmet Al “Kırıkkale´de bir ilki gerçekleştirerek halkımızın ve öğrencilerimizin sağlığını korumak için bu sene Bursluluk Sınavlarımızı ortak gerçekleştirdik. Veli ve öğrencilerimizin sınava gösterdiği teveccühten anlaşılacağı üzere ne kadar isabetli bir karar verdiğimiz ortadadır”

SINAVDA EMEK VE HEYECAN VARDIR

“Sınavın amacı sadece burs imkanı sağlamak değil aynı zamanda bu zorlu süreçte öğrencilerimizin yaşadığı akademik kayıpları da ölçerek velilere bilgi sağlamaktır. Bütün seans ve günlerimizde gerekli hijyen tedbirleri alınmış velilerimiz de bu önlemlere azami derecede uyarak bize yardımcı olmuşlardır. Sınavlarımıza katılan her bir öğrencinin gözlerinde okullara kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını gördük. Bu sınavın gerçekleşmesinde büyük bir emek ve heyecan vardır. Sınav hazırlıklarını titizlikle yürüten her iki kurumun idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Ayrıca bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan bu zor günlerde dâhi önce çocuğunun geleceği için çaba sarf eden bütün velilere de teşekkür ediyorum' dedi.

ŞEHRİMİZİN GÖZ BEBEĞİ

Dek Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan ise yaptığı açıklamada: “Kırıkkale´de eğitim öğretime yıllarını vermiş kurucu ve idarecileriyle her iki kurumumuz da şehrimizin göz bebeğidir. Akademik, sosyal ve sportif alanda Türkiye derecelerine imza atan Kırıkkale´nin bu iki güzide kurumu bu sınav birlikteliği ile rekabetten çok daha önemli değerler olduğunu ve bu değerlerin başında sağlığımız geldiğini ifade etmiştir. Öğrencilerimizin yüksek katılımı ile gerçekleşen sınavda okul iklimine hasret çocuklarımız bir nebze olsun bu havayı teneffüs etmiş motivasyonları artmıştır. Sınav günü veliler kadar heyecanlı olan bizler de yeni öğrenci adaylarımızla tanışmış olmanın mutluluğunu yaşadık”

SİZLERİ BEKLİYORUZ

“Mehmet Bey´in de ifade ettiği gibi sınavın bir amacı da bu süreçteki akademik kayıplarımızı belirlemekti. Ancak şunu ifade etmeliyim ki eğitim öğretimde artık kayıp değil kayıt zamanıdır. Sınavımıza katılım sağlayan ya da hafta içi olması sebebiyle katılamamış olan bütün velilerimizi okullarımıza çay içmeye ve eğitim öğretim sistemimizi dinlemeye bekliyoruz. Büyük başarıların ardında şahıslar değil sistemler vardır. Bizler bugüne kadar bize Türkiye dereceleri kazandıran eğitim öğretim sistemimizi anlatmak için sizleri bekliyor olacağız' dedi. Sınav sonuçlarının açıklandığını belirten yetkililer öğrencilerin karnelerini almak ve bursluluk oranlarını öğrenmek için okula gelmeleri gerektiğini belirtti. Haber: Kenan Kuzucu


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024