Başbakan yardımcısı Beşir Atalay Ak parti İl Binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Ak Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı katıldı.Beşir Atalay son iki gündür internette yayınlanan ve montaj yapılarak servis yapılan ses kaydı hakkında önemli açıklamalar da bulundu. Atalay seçim çalışmasına başladığı günden bu yana hiçbir aday hakkında konuşmadıklarını pozitif bir siyaset yaptıklarını söyledi. Yapacakları ve yaptıkları hizmetleri anlatmaya özen gösterdiklerini söyledi. Atalay seçim çalışmalarında ilimizde paralel yapının da kendi lehine çalışma yaptığını belirterek 'AGİAD, TUSKON iş adamları pastanelerde bir araya gelerek MHP adayı Pekdoğan hakkında çalışma kararı aldı. Pekdoğan'da onların koltuğuna sığındı. Seçimde adam gibi meydanlara çıkıp yapacaklarını anlatacaksın. Olmadık iftiralar, olmadık şeyler hepsi var. Benimle ilgili olarakta montajlanan ses kayıtların arkasından broşürler gazeteler dağıtımını yaptılar.Bunların hepsi savcılığa verildi. Ayrıca biz konuşursak hiç biri sokağa çıkamaz' şeklinde konuştu.

Hayırlı hizmetlerde bulunmak istiyorum

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale'nin kendisinin memleketi olduğunu memleketi konusunda böyle bir şey konuşmayacağını herkesin bildiğini belirterek 'Burası benim sılam. Kırıkkale Üniversitesinin kurucu Rektörlüğünü yaptım. O zamanda üniversiteyi nasıl geliştiririz çabası içine girdik. Şimdi son dönemimde kendi sılama hayırlı hizmetlerde bulunmak istiyorum. Kırıkkaleligi nasıl geliştiririz onun hesabı içindeyiz. Oluşturduğumuz güç birliği ile iyi çalışmalar yaptık. Şimdi tutturmuşlar bu tür montajlardan fayda umuyorlar. Ben başbakan Yardımcısı olarak 7-8 tane canlı ayın yaptım. Ekranda Kırıkakle logosunu görmekten bile onur duyan insanım.' Diye konuştu. Atalay yerel basında kendisi hakkında çıkan haberler içinde ahlaksızlık olarak değerlendirerek 'Bana sorsalardı, ben gerekli açıklamayı yapardım. Bana sormadan böyle bir yazı yazmışlar, haber yapmışlar. Bu ne kadar acizlik ne kadar ucuz işler. Ancak bunların hepsi Pazar günü cevaplarını alacaklar. Bu tür şeyler bezi bir şey yapmaz.Yerel malzeme olarak kullandılar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. ' şeklinde konuştu.

***///*/*/*//*//*/

Yargıda hesap verecekler

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Geçmişe yönelik dinlemeler, silinenler ve silinmeyenler var. Bütün bunlar üzerinde şuanda çalışılıyor. Bu dosyalar olgunlaştığında yargıya intikal edecek' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale`deki temasları sırasında TGRT Haber`de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Atalay, devletin üst düzey isimlerinin Suriye`de operasyon ihtimalini değerlendirdiği bir toplantıya dair olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin Atalay, 'Paralel yapı yapabileceklerinin son sınırına geldi. İslam tarihinde İslam adına çok çılgınlıklar yapılmıştır. Birileri dinden çıkmakla suçlanmıştır vesaire. Bu gelinen nokta onlar için bir sınırdır ama bu tür yapılar genelde böyledir. Kapalı yapılar deşifre olunca ve bir anlamda bu şekilde belirlenince çok çılgınca yaparlar, çok ileri adımlar atabilirler. Genelde bu tür yapılar sıkıştıklarında, bir anlamda kuşatıldıklarında kendilerine karşı meşruiyet zemini kalmadıkça ileri adımlar atabilirler. Sosyolojik analiz olarak baktığımda öyle görüyorum. Bu yapı toplum tarafından bundan sonra genişlemesi mümkün değil. Dün yaptıkları Türkiye`ye karşı bugüne kadar hiç yapılmamış bir dış politika, çok önemli bizim bir toprağımız var Suriye içinde. Süleyman Şah Türbesi`nin korunması ile ilgili görüşmeleri oraya bir dinleyici koyarak buna cüret etmek, seçime birkaç gün kala ortalığı karıştırmak, ben bunları çılgınlık olarak görüyorum. Bunun üzerine şiddetle gidilecek. Dünkü açıklamalar zaten bunu gösteriyor' dedi.

Yayınlanan şeyler çok vahim

Atalay, devletin üst düzey isimlerinin Suriye`de operasyon ihtimalini değerlendirdiği bir toplantıya dair olduğu iddia edilen ses kayıtlarını yayınlayanlarla ilgili tespitlere ilişkin Atalay 'Belli tespitler var ama şu anda söylemem uygun olmaz. Tahmin ve tespitler var. Dışişleri Bakanlığı çok detaylı bir şekilde çalışıyor. Herhalde kısa zamanda bir iki günde sonuçlandırılır. Bugün basına baktığınızda özellikle muhalefet devlet zaafı olarak görüyor. Bunlar çok da zor şeyler değildir. Oradaki yetkili, görev yapanlar bunlar kamu kurumlarında olabilir. Yayınlanan şey çok vahim bir şey. Bunun karşılığı verilecek, hem tespiti yapılacak hem de ilgililer o cezayı görecektir' diye konuştu.Bugüne kadar güvene dayalı yürüyen işlerin olduğunu anlatan Atalay, 'Hükümet olarak ehil olan insanları bu görevlere getirdik. İnsan ayıklamadık. Muhafazakar bir hükümet olarak bu kesimden olan insanlara destek olunmuştur ama bundan sonra bu konularda dikkatli olunacaktır' dedi.

Ulusal güvenlik konusu deşifre oldu

Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:'Son zamanlarda ana muhalefet genel başkanının konuşmalarının içinde buradan geldiği intibasını uyandıran çok unsur var. Sadece bu değil. Bu konuyu onun günler önceki konuşmalarından, bu yayınlandığında Kılıçdaroğlu`nun üslubuna baktığımda ana muhalefet lideri, `devletin sırrı, önemli ulusal güvenlik konusu deşifre olmuş, açıklanmış` o boyutu onu ilgilendirmiyor. Onu ilgilendiren şu anda bunu iktidar aleyhine nasıl kullanırım. Gerçekten çok yakın alışveriş içindeler. Bir yerde Ak Parti dışında hangisi güçlüyse ona verin. Tek istedikleri Ak Parti`ye oy vermeyin. TUSKON yönetimi Türkiye`yi il il geziyor. Onlara yalan beyanlarda bulunuyorlar. Bunlar çok açık cereyan ediyor. Bunlar şu anda hem alanda hem yayınladıkları broşürler bakımından çılgınlık seviyesinde. Seçime doğru yaklaştıkça Ak Parti`nin oyunu ne kadar düşürürüz` en ileri noktaya ulaştı. Bu kadar kin, nefret falan bir İslami hizmet grubunda asla olamaz.' Dedi.

Yargı devreye girecek

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ' O büyük kurgular şu anda neredeyse işe yaramaz hale geldi. Son kozlarını 30 Mart`a oynuyorlar. Ondan sonra 30 Mart`tan sonra yargı devreye girecek. Burada bir stratejik üst kurulu, uluslararası alanda medya katkısı çok fazla. Belli kesimlerin elinde olan medya katkısı çok fazla. Orayla bu paralel gidiyor. Başbakanımızla ilgili, hükümetimizle ilgili bu çalışmalara `one minute` ile başlamıştır. Olup biteni iyi izliyoruz. Bu gelişmelere bütün içinde bakmak lazım. Ayrıntılarda kalırsanız toplumsal olayları çözemezsiniz. Gereksiz kurgu, komplo teorileriyle değil birbiriyle bağlanan mantıklı analizlerle bütüne bakmak çok önemli. Türkiye tarihiyle bütünleşti, özgürlük alanlarını genişletti. İnananlar inancının gereğini yapıyor, Türkiye büyük bir ülke oluyor. İmparatorluk günlerinin atmosferine doğru gidiyor.' dedi.

Seçim ders olacak

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, '30 Mart bunlara ders verecek. Bu seçim sadece yerel yöneticileri seçmiyor, bu seçim kendinden sonrasını belirleyecek. Genel seçime kadar Türkiye`de bu şeyler bir miktar daha devam edebilir. Türkiye`nin siyaset dozu biraz yüksek günler olacak. Ak Parti`yi, hükümetimizi, Başbakanımızı yıpratma umudu kaybolacak. Burada onlar şunu hesap ediyor. Burada bunun casusluk boyutunu ikinci plana ittirip, bazı ifadelerde içerikle uğraşıyor. Yapılanan kendisi çok vahim bir şeydir. Bu bir çılgınlık, o seviyeye geldi. Kapalı yapılar, bu tür çalışmaları yürütenler tarih boyunca böyledir. Son başarı noktaları kaybolunca çok ileri şeyler atabilirler. Kapalı gruplar militan yetiştirebilir, o militanlar akıl almaz şeyler yapabilirler' şeklinde konuştu.