GÜNCEL 25.05.2018 15:59:24
Bugünün Gençleri Yarının Liderleri

Bugünün Gençleri Yarının Liderleri

Kırıkkale Üniversitesi Kariyer Planlama ve Uygulama Merkezi ve Güzel Sanatlar Fakültesi´nin işbirliğiyle, Prof. Dr. İsa Eliri´nin koordinatörlüğünde Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu´nda ‘Bugünün Gençleri Yarının Liderleri´ adl?

Kırıkkale Üniversitesi Kariyer Planlama ve Uygulama Merkezi ve Güzel Sanatlar Fakültesi´nin işbirliğiyle, Prof. Dr. İsa Eliri´nin koordinatörlüğünde Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu´nda ‘Bugünün Gençleri Yarının Liderleri´ adlı konferans düzenlendi.

 

KATILIM BELGESİ ÜCRETSİZ OLARAK VERİLDİ

Freud Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Başkanı, İliria Balkan Üniversitesi Türkiye Genel Koordinatörü ve Eğitim Konfederasyonu Başkanı, kişisel gelişim uzmanı ve yazar Prof. Dr. Ali İlseven´in konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrencilerimiz, akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi. Katılımcıların 3 saat boyunca büyük bir dikkatle takip ettiği konferansta Prof. Dr. İlseven bilinç, bilinçaltı, beden dili, etkili iletişim, liderlik ve hipnoz gibi konularda bilgi verdi ve katılımcılarla beraber farklı uygulamalar yaptı. Konferansa katılanlara Birleşmiş Milletler onaylı Bugünün Gençleri Yarının Liderleri Projesi Katılım Belgesi ücretsiz olarak verildi. 

 

2.5 MİLYAR IQ´YA DENKTİR

Bilinçaltının gücüne ve olumlu düşünce kalıplarının önemine değinen Prof. Dr. İlseven, “Bilinçaltı o kadar muazzam bir şeydir ki 2.5 milyar IQ´ya denktir. Eğer bilinçaltına ulaşım noktalarını bulabilirseniz evren sizindir. Bilinçaltı nötrü asla algılamaz. Bilinçaltının sizi mutlu etmek ve korumaya almak gibi iki görevi vardır. Çocukluğunuzda size “yapma, etme” dedilerse de yaptınız. Bilinçaltı –me, -ma takısını kabul etmez. Bu sebeple lütfen bu olumsuz takılardan uzak durunuz. Önceden yaşadığınız kötü tecrübeler dolayısıyla yeni  insanlara ve tecrübelere kapalıyızdır. ‘Yine mi aynısı başıma gelecek?´ şeklinde olaylara bakarız. Aslında dışarıdan herhangi bir baskı, tehdit yoktur. Sizin düşünce kalıplarınız nötrü de pozitifi de doğrudan çeker. Öncelikle kendimize güven duymamız gerekiyor” dedi.

 

LİDER OLMANIN İLK ADIMI

Prof. Dr. İlseven liderliğin %2 genetik %98 sonradan edinilebilir bir yetenek olduğunu ifade ederek, “İstanbul´u fetheden Fatih Sultan Mehmet´i incelediğinizde onun liderliğinin altında vizyon çıkar. Fatih, “Ya İstanbul beni alır, ya da ben İstanbul ‘u” der. Eğer lider olmak istiyorsanız öncelikle bir vizyonunuz olacak. Vizyon hayal demektir, görev demektir. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´na ruh veren vizyon Mustafa Kemal Atatürk´ün belirttiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma vizyonudur. Ünlü sinemacı Walt Disney “Hayalin varsa yapabilirsin” demiştir. Siyahilerin ünlü lideri Martin Luther King konuşmalarına “Bir hayalim var” diye başlardı. Hayal kurabiliyorsanız lider olmanın ilk adımını atmışsınız demektir. Liderin ünvanı, koltuğu olmaz. Vizyonun ardından inovasyon yani yenilenme gelir. Mustafa Kemal Atatürk dağılmış bir İmparatorluktan bir Cumhuriyet oluşturdu. Fatih Sultan Mehmet bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Liderlik ustalık ister. Bir işte usta olmak istiyorsanız o işi özümseyin, hissedin. Sadece sevdiğiniz bir işte üst noktalara gelebilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

HİPNOZ UYKU HALİ DEĞİLDİR

Konferansa katılanlara oto hipnoz yapan ve hipnoz hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ali İlseven, “Hipnoz uyku hali değildir. Hipnoz iyi bir IQ  testidir. IQ yükseldikçe transa kolayca girilir düştükçe transa girilemez. Hipnozun duayeni Milton Erickson ‘Yarım saatlik hipnozun bedene katacağı enerji ve güç 40 ton B12 vitaminine eşdeğerdir´ diyor. Hipnoz zihni bu kadar güçlendiriyor. Milton Erickson çocuk felci iken ve yürüyemez halde iken kendi kendine telkinlerle iyileşerek bu alanda duayen olmuştur. Tarikatların zikir anları, yolda giderken çizgileri izlemek ve dalıp gitmek bir transtır. Bilinç ve bilinçaltının huzurlu bir uyumudur. Hipnozun korkulacak bir tarafı yoktur. İnsanlar yıllar boyunca şaman ve budist sistemleri ile uğraşmışlar. Bizde de tasavvufta halvet dediğimiz 40  günlük kapanma zikri vardır. İnsanları bunlardan uzaklaştırıp maddeye yönlendirmişler. Hipnoz korkmanız değil öğrenmeniz gereken bir alandır. Hipnoz uyku değildir. Hipnozu uyku şeklinde yapanlar Hipokrat´ı hiçe sayıp mahrem hipnoz yapanlardır. Hipnozda her şeyin farkında olursunuz” dedi.

 

BEDEN DİLİ

Prof. Dr. Ali İlseven´in konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Eliri kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. İlseven´e katılımı ve verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür eden Prof. Dr. Eliri, “Beden dilini, ses tonunu ve birikimlerini bizimle paylaşan uzun yıllardır tanıdığım dostum,  güzel insan Ali İlseven bir çok üniversitede etkinlikler yaptı  ancak buraya özellikle ehemmiyet verdi. Ne dediklerini başından sonuna takip ettiğinizde güzel şeyler aldığınız kanaatindeyim.  Herkes aldığı kadardır ama lütfen hayallerinizi serbest bırakın. Hayal kurun ve isteyin. Hayallerinizi canlı tutun. Ben mevcudiyetiyle ve  ekibiyle aramızda olan Prof. Dr. Ali İlseven´e hakikaten teşekkür ediyorum. Kariyer Planlama ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürümüz Öğretim Görevlisi Mahmut Şaylıkay´a da çok teşekkür ediyorum” dedi. Program Prof. Dr. İsa Eliri´nin Prof. Dr. Ali İlseven´e plaket ve hediye vermesi ile sona erdi.

 

 

 

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024