Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal Silah Fabrikası önünde Milli Piyade Tüfeğinin üretiminin her safhasında olan işçilerle bir araya gelerek bir basın açıklamasında bulundu. Öcal 2009'da başlayan Türkiye'nin ilk yerli silahının üretim anlaşmasından sonra yaklaşık altı yıl geçtiğini bu altı yıllık zaman içerisinde MKE işçisinin alın teri ile Milli Piyade Tüfeğinin üretiminin yapıldığını belirti. Öcal 'Bizim alın terimiz olan, bizim göz nurumuz olan Milli Piyade Tüfeğimizi bugünlere sizin gayretiniz sizin çalışmanız getirdi. Bunun başka yolu yok. MPT bizim, bizim kalacak. Bunu elimizden almaya uğraşanlar hiç boşuna uğraşmayın. Yarın Ankara'da bir toplantı var. Burada Sivil Savunma Müsteşarlığı yetkililerine sesleniyorum, Makina Kimya yetkililerine sesleniyorum. Milli Piyade Tüfeği Silah fabrikasının öz malıdır. Makina Kimyanın öz malıdır, alın teridir, namusudur, şerefidir. Bu fabrika ne kadar silah istiyorsanız hepsini üretecek. Gece demeyecek gündüz demeyecek. Çalışacak çalışacak biz o silahı yapacağız. Bunun başka yolu yok' ifadesini kullandı

Fabrikaya sokmayız

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal MKE yetkililerine de seslenerek işçinin MPT konunda dik durduğunu kendilerinde dik durmasını isteyerek 'Sayın Makina Kimya Genel Müdürüm, MKE işçisi dik duruyor, yarın ki toplantıda da senden dik duruş bekliyor. Aksi bir durumda bu fabrikadan parça çıkarttırmayacağız. Kale Grubunun çalışanlarını bu fabrikanın içine sokmayacağız.' İfadesini kullandı.

Ankara'ya kadar yürüyeceğiz

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

Şube Başkanı Öcal eylemlerin bugün cumhuriyet Meydanında devam edeceğini belirterek 'Eylemlerimiz devam edecek. Bugün burada Makina Kimya Silah Fabrikası çalışanları yarın Cumhuriyet Meydanı'nda, MKE çalışanları, Kırıkkale halkı demokratik kitle örgütleri, Kırıkkale'yi ve MKE'yi sevenler yarın akşam Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız. Olmadı nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz. Ankara'ya kadar yürüyeceğiz. Bunu böyle bilin. Biz bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağız. Beş yıllık emeğimiz var, alın terimiz var, göz nurumuz var. Bunu kimsenin göz ardı etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu silah bizim geleceğimiz bunu kimseye vermeyeceğiz. Bunu tüm Türkiye duysun' ifadesini kullandı.

Bağdat köprüsüne kadar yürüdüler

Türk Metal Şube Başkanı Mürsel Öcal'ın açıklamasının ardından fabrika çalışanları ile birlikte Kale Kalıp'ı protesto etmek için Bağdat Köprüsüne kadar sloganlar atarak yürüdüler.Daha sonra topluluk herhangi bir olay çıkartmadan dağıldılar.