Türkiye´nin en büyük ve en güçlü sendikalarından biri olan sendikası olan Türk Metal Sendikasının  15. Olağan Genel Kurulu´nu 1-2 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirdiğini belirtene Genel başkan Pevrul Kavlak Yeni bir yönetim kurulu ile yola çıktıklarını yeni dönemde sendika olarak, daha önceden belirlemiş olan hedefleri tekrar gözden geçireceklerini ve hedeflerini yenilemenin öncelikli görevleri olacağını belirtti. Kavlak yazısında “Toplayacağımız ilk Başkanlar Kurulumuzda hedeflerimizi konuşarak, tartışarak, revize ederek, üyelerimizle birlikte onların eş ve çocuklarına Türk Metal Üyesi olmanın huzurunu ve gururunu daha da iyi standartlarda yaşatmak amacıyla yeniden yola koyulacağız.Türkiye´de son derece ‘stratejik´ bir işkolunda faaliyet gösteren sendikamız Türk Metal´in, bu anlamda atacağı her adımın, sendikamızın geleneksel yapısında var olup, başarıya endekslenen ‘görev, sorumluluk, demokrasi ve disiplin´ çerçeveli yaklaşımlara uygun olması, elbette ki dikkat edeceğimiz noktaların başında gelecektir” ifadelerine yer verdi.

BELİRSİZLİKTEN KURTULMALI

Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

Ülkenin şu an içinde bulunduğu ve ‘belirsizlik´ yansıtan siyasi ortamdan kurtulması sadece temennileri değil, aynı zamanda beklentileri olduğunu belirten Genel Başkan Kavlak “Bugün Türkiye´yi yönetenlerin, yönetmeye talip olanların ‘önde gelen´ görevi, ülkemizi şu an içinde bulunduğu ‘belirsizlik ortamından kurtarmak olmalıdır. Siyasi partilerin, öncelikleri ve savunduğu ilkeler, elbette ki olacaktır. Ancak, şu an için öncelik, ülkenin ‘selamete´ kavuşması yolunda asgari müştereklerde ‘buluşmak´ olmalıdır. Bugün için, temel talebimiz budur, 7 Haziran´da yapılan seçimlerden bu yana 2 aydan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen, iktidar ve muhalefet partilerinin bir ‘formül´ bulamaması, dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde yer alan bu güzel ülkenin, attığı adımların gerektiği kadar ´verimli´ olmasına izin vermemektedir.Dolayısıyla, bizler İşçi Hareketi olarak, siyasilerden  acilen bir ‘formülde´ mutabakata varmalarını istiyoruz. Bunu istiyoruz, çünkü biliyoruz ki, Türkiye´nin içinde bulunduğu bu ‘ateş çemberi´ coğrafyada ‘güçsüz´ bir görünüm arz etmesi, sadece işçi hareketinin değil, bu ülkede yaşayan tüm insanların umutları ve geleceği önünde bir engel teşkil etmektedir” ifadelerine yer verdi.

TEK YÜREK

Son günlerde yaşana terör olaylarına da değinen Genel Başkan Kavlak “Yapılacak şey bellidir.. Her türlü ayrılığı, dil din, ideoloji, düşünce, kültür, ırk ve mezhep ayrılığını bir tarafa bırakarak, ‘teröre karşı´ tek bilek ve tek yürek olmak.. Tarihten gelen tecrübeler bize göstermiştir ki, bu sorunu ancak ´devlet´ ve ‘millet´ olarak ‘bizler çözeriz. Bu ülkenin istikrarı için ‘huzur´ gereklidir. Huzurun olması için, barış gereklidir. Barışın olması için adalet ve demokrasi gereklidir. Tüm bunlar var olduğu sürece Türkiye, devletiyle, milletiyle güçlü olacaktır... İşte terör, bu değerlere kavuşmamızı engelleyen bir canavardır... Türkiye, ancak bu canavarı yok ettiği sürece düzlüğe çıkacaktır, Bize düşen, her zaman her yerde, gerek iyi gerekse zor zamanlarda elimizi hep birlikte taşın altına koymaktır. Bu, aynı zamanda, şehitlerimize karşı yerine getirmemiz gereken ‘milli´ bir görevdir” ifadelerine yer verdi.