BÖYLE ŞEY GÖRÜLMEDİ

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Kırıkkalespor pazar günü şampiyonluk yolunda çok önemli Kırşehir deplasmanına yaklaşık 1300 ‘e yakın taraftarı ile gitmişti.

 

Kırmızı Lacivertli takıma gönül veren taraftarlar Kırşehir girişinde yeni Terminal ışıklarında Polisler tarafından durdurularak Ahi stadyumuna gönderilmedi.  Bu maç için Kırşehir valiliği kota koyarak Ahi stadyumuna 250 taraftarın alınacağı yönünde karar alması nedeni ile Kırşehirspor – Türk Metal Kırıkkalespor maçını ancak 250 taraftar izleyebildi.

 

Oysa o gün Kırıkkalespor taraftarlarını durduran polisler aynı saatte Kırşehirspor´a destek vermek için Yozgat´tan gelen yaklaşık 5 araçlık konvoyun geçişine müsaade etmiş ve bu taraftarlarda Ahi stadyumunda yerini alarak 90 dakika boyunca hiç susmadan koro halinde Kırıkkalespora küfür etti.

 

Kırşehir girişinde maça gidemeyen ve orada bekletilen yaklaşık 1000 taraftar büyük bir şok yaşadı. Kırıkkalespor´lu taraftarlar saatlerce yaşanan bu olaylar nedeni ile de Kırşehir´de hiç hak etmedikleri muameleye maruz kaldı. Oysa taraftarlar için aslında her şey güzel başlamıştı.

 

BİBER GAZI VE JOP KULLANDILAR   

Exxen çöktü mü? Real Madrid-Manchester City maçını TV8,5 mu verecek? Exxen çöktü mü? Real Madrid-Manchester City maçını TV8,5 mu verecek?

Maçın başlamasına kısa bir süre kala 250 taraftarı stada gönderen emniyet kalan taraftarları geri Kırıkkale´ye gitmesi yönünde açıklama yapınca ortalık bir anda gerildi

Taraftarlar biz takımımıza destek olmak adına buraya kadar geldik bu taraftarlar yazık bırakın maçımızı izleyelim takımımıza gereken desteği verelim demelerine rağmen sonuç değişmedi ve Kırıkkale´den gelen araçların Kırıkkale´ye gönderilme işlemleri başlayınca ortam bir anda gerildi ve bir anda taraftarlarla polisler karşı karşıya geldi. Emniyet güçlerinin yaşlı genç ayırmaksızın sıktığı biber gazi ve kullandığı joplar deyim yerindeyse adeta taraftarı perişan etti.

KİMSELERE ULAŞAMADILAR

Gerginliklerin yaşandığı Kırşehir´de taraftar grupları Kırıkkaleli siyasileri ve bürokratları saatlerce telefon ile aramasına rağmen sonuç alamamaları taraftarları iyice çığırdan çıkardı. Zorla araçlarına bindirilen 1000´ e yakın taraftarlar araçlara bindirilerek geri Kırıkkale ye gönderildi.

Kırıkkale ye dönüş yapan taraftarlar ile maça gidemeyen taraftarlar Cumhuriyet meydanında buluşarak Siyasileri ve bürokratları uzun süre protesto ederek hep bir ağızdan Sahipsiz Kırıkkale diye tempo tuttular.  

PROTESTOLAR GEÇ SAATE KADAR SÜRDÜ

Yağan yağmura bile aldırış etmeyen Kırıkkalespor´lu taraftarlar Cumhuriyet Meydanında toplanarak Kırşehir´de yaşadıkları olayları uzun süre protesto ettiler. Taraftar gruplar biz bunların hiç birini hak etmiyoruz. Takımımıza destek vermek adına gittiğimiz Kırşehir´de hem maça alınmıyoruz hem de dayak yiyerek geliyoruz dediler.

Taraftarlar yaşanan bu olayları siyasilerimiz ve bürokratlarımız isteselerdi hemen çözerlerdi ama kimse bizimle ilgilenmedi ve telefonlarımıza bile bakmadılar bu şehrin sahipleri bizleriz onlar bugün varlar yarın yoklar dediler.

Taraftarlar Şunu herkes iyi bilsin ki bu sahipsizliğimiz devam ettiği sürece bu şehirden hiçbir şey olmaz ve bu şehre hiçbir şey yapılmaz. Bugüne kadar destek olmayanlar bundan sonrada olmasın ve Kırıkkalespor´un hiçbir maçına gelmesin diye sitemlerini dile getirdiler.