Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, eğitimde 2023 vizyonu hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda her geçen gün önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, kentte eğitimi zirveye taşıyacaklarını söyledi.

 

EĞİTİMDE BAŞARI ÇALIŞTAYI

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2023 Vizyon Hedefleri doğrultusunda, kentte akademik başarıyı artırmak amacıyla 05-06 Eylül 2019 tarihleri arasında 'Kırıkkale Eğitimde Başarı Çalıştayı' düzenlendi. Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu´nda düzenlenen çalıştayda, okul Öncesi, temel eğitim, ortaöğretim, mesleki eğitim ve imam hatip okulları olmak üzere 5 ayrı alanda organize edilen çalıştayda okul türlerinde görev yapan toplam 60 öğretmen ve idareci görev alarak, tüm okulların başarı ve diğer durumları masaya yatırılarak belirlenen hedeflerle ilgili raporlar hazırlandı.

 

Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, çalıştayda elde edilen sonuç raporları doğrultusunda kentte “Akademik Başarı Seferberliği” ilan edileceklerini ve bununla ilgili altyapı çalışmalarının hazırlandığını söyledi.

 

GÜZEL ÇALIŞMALAR OLDU

Çalıştay vesilesi ile birçok konuyu çözüme kavuşturduklarını anlatan Tüfekçi, “Dönemin ilk kapsamlı toplantısını gerçekleştirdik. Var olan fikirlerimizi nasıl harekete geçirebiliriz, bunun bir tartışması yapılmış oldu. Fikirleri dinamik hale getirerek ve bunlardan bir sinerji ortaya çıkararak bu şehre yeni şeyler katma ve öğrencilerimize yeni vizyon katma anlamında bir çalışmanın içerisinde olduk. Önümüzdeki hafta tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yeni bir eğitim öğretim yılını başlatmış olacağız. Geçen yıl 2023 vizyonu ile sosyal okul, sosyal etkinlikler, sportif ve kültürel etkinlikler çerçevesinde hareket ederek bir çalışma gerçekleştirdik. Gayet de başarılı sonuçlar elde ettiğimizi düşünüyorum. Güzel çalışmalar oldu.” dedi.

 

HEPİMİZ ÇOCUKLARIN YÜREKLERİNE GİRMELİYİZ

Öğretmen ve okul yöneticilerinin öğrencilerin eğitim ve öğretimine odaklanmaları gerektiğini  belirten Tüfekçi, şunları söyledi: “Hepimiz çocukların yüreklerine girmeliyiz. Bizler insanın olduğu her yere girmeliyiz. Memur değil, mesulüz. Çocukların hayatından, onların geleceklerinden mesulüz. Bu şehir için odaklanmanızı, okullarımızda çocuklarımız için odaklanmanızı istiyorum. Tecübe ve deneyimlerinizi paylaşarak eksikliklerinizi giderin. Bu tür toplantı ve çalıştaylarda her detayı konuşmamız bizim bir adım daha ileriye gitmemiz anlamını taşımaktadır. Kendimizi eğitim öğretim süreci boyunca çocuklarımızın ufuklarını genişletici, vizyonlarını açıcı bir camia olarak görmeli ve buna odaklanmalıyız.”

 

11 MİLYON FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ

Sulakyurt’un Yolları Tertemiz Oldu Sulakyurt’un Yolları Tertemiz Oldu

Programda Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Alper Çimen de, konuşma yaparak öğrencilerle birlikte 11 Kasım 2019 günü saat 11.11 de 81 ilde eş zamanlı olarak 2023 farklı lokasyonda aynı anda verilecek startla 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması etkinliğinin olacağını söyledi. Çalıştay, öğretmen ve okul idarecilerinin çeşitli sorularının cevaplandırılmasının ve katılımcılara belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.