Bir insan memleketini neden sever?

Severseniz bir yeri,  orası dünyanın en güzel memleketidir de ondan. 

Vizontele adlı filmde böyle diyordu belediye başkanı. İnsanlara bir memleketi sevmenin aslında ne demek olduğunu açıklıyordu en yalın ifadelerle. İster istemez şu soruyu soruyorsunuz ne kadar seviyoruz bu şehri?  Burada yaşayan; burada doğmuş büyümüş tüm insanlara ve sonradan yerleşen artık bu şehirde yaşayan insanlara.   

Kırıkkale… Kırıkkale´m!   Memleketim,   her karesinde toprağımı, var oluşumu yeniden yaşatan genç şehir. Gururla söylüyorum ben Kırıkkaleliyim! İnadına ve tüm karşıt seslere rağmen bu şehrin bir parçasıyım ve bu beni çok ama çok cezbediyor.

Ne zaman üç gün ayrı kalsam burnumda tütüyor bu şehir, bir ses çağırıyor sanki. Bozkır özlüyor, özletiyor kendini. 

Tertemiz bir sayfa gibi görüyorum bu şehri. Neyi yazarsak onunla dolacağına inanıyorum. Özünde binlerce yıllık kültürün ana damarlarından biri olan bu yerleşim biriminde bu milletin en saf en derin öykülerini buluyorum. Her ne kadar kendini ifade edememiş olsa da bu şehrin derinden gelen sesini duyuyorum. Ve diyorum ki Kırıkkale´m sen susacak bir şehir değilsin ki!

Uzakta kaldığım yıllarda bir ses duyardım,  ‘´Bizim elden göçtü m´ola obalar!´´ Korkardım ister istemez .  O, yaşayan canlı kültürün göçmesini istemezdim. Bu milletin öz hasletlerinin en somut göstergelerinden olan bu şehrin yaşaması; her geçen gün biraz daha serpilmesi, gelişmesi beni hep gururlandırırdı; bozlak ile özdeş olan; ‘´Kırık´´ sesin öz ‘´Kale´ ´si olan bu şehrin bunu duyurması gerekirdi.   

Ve diyorum ki sevgili gençler lütfen ama lütfen bu şehrin öykülerine sahip çıkın. Onlarda kendinizi bulacaksınız. Dönün biraz ve zaman ayırın bu şehrin kültürüne. Orada bu milletin özünü bulacaksınız ve emin olun çok seveceksiniz.

Türküde yalan olmaz!

Hane sizindir!

Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı

Sadece iki cümle gibi görünmesin size,  lütfen onlardaki derinliği görün. Bu toprakların nice anıt cümleler oluşturduğuna şahit olacaksınız ve kimliğinizle tanışacaksınız. İşte o zaman ne kadar büyük bir millet olduğunuzu ve aslında asıl kahramanların bu milletin halet-i ruhiyesinde yaşadığını bir kez daha göreceksiniz. Size çok ütopik gelmesin lütfen dünyanın, tıkanan dünyanın gerçekten bu büyük millete ihtiyacı var. Ve Kırıkkale´m o özün yaşadığı en saf Kale´lerden biridir!