BİRÇOK TEDBİR KARARI ALINDI

Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yunus Sezer Başkanlığında toplanarak, aşağıda belirtilen kararın alınması uygun görüldü. Alınan karar neticesinde “Koranavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir”

 

CİDDİ ARTIŞLAR YAŞANMAKTADIR

“Bilindiği üzere Covid-19 salgını tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam etmekte ve vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü´nün 03.11.2020 tarih ve 18089 sayılı Genelgesine istinaden 04.11.2020 tarih ve 2020/79 nolu İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı alınmıştır”

Bu gece Kırıkkale’de fırtına bekleniyor Bu gece Kırıkkale’de fırtına bekleniyor

 

KONAKLAMA YAPAN YERLER MUAF

“Bu karara ek olarak; Yerleşim birimleri sınırlarında kalmamak kaydıyla karayolları kenarlarında bulunan ve seyahat edenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dinlenme tesislerinde bulunan işyerlerinin, Sadece konaklama yapan müşterilerine yönelik olmak üzere otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesislerinin işyerleri için getirilen en geç 22.00 ‘da kapanma zorunluluğundan muaf tutulmasına, oy birliği ile karar verilmiştir” denildi. Haber: Kenan Kuzucu