HARAM BÜTÇESİ

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, toplumun belini büken ekonomik krizin etkilerini hızla azaltacak üretim ve istihdam politikaları beklediğini söyledi. Ancak TBMM´de görüşülmekte olan 2019 bütçesinde ise yatırım rakamları değil, faize ayrılan dev bütçe konuşulduğunu belirten Vurgun, zenginden alıp fakire veren zekât sistemi yerine fakirden alıp zengine veren faiz bütçesi hazırlandığını belirterek “haram bütçesi” nitelemesinde bulundu.

BU BÜTÇE, HARAM BİR BÜTÇEDİR

Hazırlanan bütçe ile AKP iktidarının ancak hipodrom, golf sahası, havuzlar, parklar, bahçeler açacağını ama fabrikaları kapatmak zorunda kalacağını kaydeden Faruk Vurgun, “Şimdi, 2017 bütçesinde faize ayrılan kısım 55 milyar TL, 2018 bütçesinde 72 milyar TL, 2019 bütçesinde yani şu anda üzerinde konuştuğumuz bütçedeyse 117 milyar TL. Şimdi, üzerinde konuştuğumuz bütçede yatırım harcamaları için belirlenen miktar 65 milyar TL, bu da demek oluyor ki faize ayrılan kısmın yarısı yatırıma ayrılacak. Bu sebeple, bu bütçe, haram bir bütçedir. Bu bütçe özelleştirme bütçesidir, yani yatırım bütçesi değildir.”

YOKSULLUK SINIRININ ALTINDADIR

“Bunun neticesiyse, insanımızın yüzde 20´sinden fazlası şu anda açlık sınırının altında, yüzde 60´ından fazlasıysa yoksulluk sınırının altındadır. Dolayısıyla, bu bütçe Samsun´da Kübra bebeklerin açlıktan ölmesine, Adana´da Garam bebeklerin açlıktan ölmesine, esnafların kepengini kapatmasına ve bunun neticesi olarak da yine, evladına elbise alamadığı için bir babanın intihar etmesine sebep olacak demektir”

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

KÜRESEL SERMAYENİN DİSTRİBÜTÖRÜ

Eğer biz bir kitaba inanıyorsak o kitapta şu geçer, der ki 'Para, mal ve servet bazılarının elinde dönen bir devlet olmasın.' Tabii, eğer biz bir kitaba inanıyorsak mesele bundan ibarettir. Bu bütçe özelleştirme bütçesidir yani yatırım bütçesi değildir. Bu bütçenin neticesi olarak siz hipodrom açarsınız, golf sahası açabilirsiniz, havuzlar açabilirsiniz, parklar, bahçeler açar, hatta ve hatta bu park ve bahçelerde kek de dağıtabilirsiniz ama fabrikaları kapatmak zorunda kalırsınız. İktidarda olduğunuzu zannedersiniz ama aslında küresel sermayenin distribütörü olmaktan başka bir şey de yapamazsınız.”

MECLİS´E EMANETTİR

“Vatandaşın her ama her bir alın teri bu Meclis´e emanettir. Bu Meclis´in bu emanete sahip çıkması gerekir. Mevcut hâliyle bu bütçeyi savunmak, faizi savunmaktır, dolayısıyla zulmü savunmaktır ve genel ifadeyle de haramın kendisini savunmaktır. Dolayısıyla buna sonuna kadar biz karşı çıkacağız, her yerde de bu bütçenin yanlışlığını ifade edeceğiz” dedi. Haber: Kenan KUZUCU