Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, iç ve dış gündemi değerlendirdiği basın açıklamasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vurgun, iktidarın uyguladığı yanlış politikaların ülkeyi felakete sürüklediğini kaydetti.

 

SİYASETÇİLER SORUNLARLA İLGİLENMİYOR.

Ülkemizde bir taraftan devam eden ekonomideki olumsuzlukların yanında siyasi, hukuki ve sosyal politikaların arzu edilen düzeyde olmaması, sanki siyasileri hiç mi ama hiç ilgilendirmiyor gibi davranıldığını belirten Vurgun, 'Suni gündemlerle oyalanmak avunmak sanki bize layık görülen bir metotmuş gibi sürdürülmektedir. Hükümet yetkililerinin yaptığı iyimser açıklamalar çarşı ve pazarı, esnafı emekliyi asgari ücretliyi sanayiciyi velhasıl küçük bir azınlık dışında hiçbir sektörü memnun etmemiştir'

 

Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı

BÜYÜMESİ HAYALDEN DE ÖTE FELAKETTİR

Enflasyonun tavan yaptığı, faizlerin çok yükseldiği, işsizliğin ve yoksulluğun arttığı bir ülkenin ekonomisini anlatmaya ve tarif etmeye de gerek olmadığının altını çizen Vurgun, 'Güven ortamının olmadığı ve bu kadarda olumsuzlukların bulunduğu bir ülkenin kalkınması ve büyümesi hayalden de öte felakettir. Böyle bir ortamda bu ekonomiye katkı amaçlı ne bir yerli ne de bir yabancı yatırımcı gelmez.

 

KUTUPLAŞMAYI KÖRÜKLEMEK KİMSEYE FAYDA GETİRMEZ

İç çekişmeler bir tarafa hala ezanın Türkçe okutulması, andımızın okullarda tekrar okutulup okutulamayacağı gibi ülkenin hiçbir sorununu halledemeyeceği yanında var olan ayrışmayı kutuplaşmayı daha da körükleyeceği düşünüldüğünde kimlere ne yarar sağlayacağı da dikkatten kaçırılmamalıdır' diye konuştu. Ekonomik ve siyası olarak büyük bir açmazın içindeki ülkeyi tehdit eden, ülke üzerinde emelleri bulunan dost görünümlü şeddeli düşmanların orta doğu olmak üzere dünya coğrafyasının bazı bölgelerinde oynadıkları oyunları görmeyip mevcut umursamaz tavrımızı devam ettirmek asıl tehlikedir.

 

İSRAF ALDI BAŞINI GİDİYOR

Bu kadar olumsuzlukların yanında yetmezmiş gibi israf alabildiğine devam ederken iç ve dış kaynaklı kredi arayışları da devam etmektedir' diye belirtti. Vurgun sözlerine şu şekilde devam etti: 'Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar bu fakir cefakar milletin emeği alın teri vergileri ile kurulan ve ülke ekonomisine büyük katkıları olan sanayi kuruluşlarının yanına bir tane ilave etmeden mevcutları müflis bir babanın haylaz varislerinin yaptığı gibi ucuz pahalı demeden yerli ve yabancılara adeta bedava satan bir anlayışın sıkıntılarını bu gün milletçe çekmekteyiz.

 

BU ANLAYIŞLARDAN VAZGEÇİLMELİDİR.

“Bu politikalarla bu ülke felakete sürüklenir. Zira bu politikalar milli değildir ve çökmeye mahkumdur. Ülkemize ve geleceğimize yazık etmeden bir an önce bu uygulamalardan vazgeçmenizi temenni ediyoruz. Ülkemizin üretime, istihdam artırıcı yatırımlara sosyal adaletin tesisine, vergi adaletinin sağlanmasına, gelir adaletinin sağlanmasına ve güven ortamının sağlanarak birlik ve beraberliğinin tesisine şiddetle ihtiyacı vardır. Ayrıştırıcı ve ötekileştirici üslupların terkedilmesi, sosyal barışın yeniden tesis edilmesi acil ve elzemdir' dedi. Haber: Kenan Kuzucu