TECAVÜZLERİN YAŞANDIĞI TARİKAT YURDU
CHP İl Başkanı Önal, ölümlerin, tecavüzlerin yaşandığı tarikat yurtları çocukların neşe dolu seslerini bir kez daha susturduğunu söyleyerek, “Bu faciada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ancak bu elim olayın yaşanmasında kim ya da kimlerin ihmal ve sorumlulukları varsa da bir an önce bu kişiler bulunmalı ve sorumluları derhal yargı önüne çıkarılmalıdır”

 

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ÇOCUKLARIMIZ

Son dönemde yaşanan ve ardı arkası kesilmeyen bu tür vakalar bir an önce son bulması gerektiğini dile getiren Önal, “Bu işin siyasi sorumluluğu üzerinde olan Hükümet de gerekli önlemlerin alınmamış olmasının nedenlerini kamuoyuna biran önce açıklamalıdır. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın 21. Yüzyıl Türkiye sinde hala böylesine olaylarda üstelik yanarak hayatlarını kaybediyor olması, Ülkemizin ne halde olduğunun ise en açık göstergesidir”

 

HALA YURT SORUNUNU ÇÖZEMEMİŞ

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

‘Bu elim olay istisnasız toplumumuzun tüm kesimlerinin vicdanlarını sızlatmıştır´ diyen Önal, “14 yıldır iktidarda olanların maalesef özel yurtların denetlenmesinde dahi son derece başarısız kalmış olmaları toplumsal hafıza da fazlasıyla yer bulacaktır. Hala yurt sorununu çözememiş, yurtların denetlenmesinde yetersiz kalmış, bilimsel ve laik eğitimden ise çoktan vazgeçmiş iktidarın ülkemizi artık yönetemez hale geldiği çok açıktır”

 

TARİH ÖNÜNDE MAHKÛM EDECEKTİR

“Bugüne kadar yaşanan ve toplumsal hafızalarda çoktan yerini almış Soma Faciası, Ankara Garı Patlaması ve diğer katliamlar sonrası siyasi sorumluluk gereği istifa etmeyi dahi akıllarına getirmeyenleri toplumsal hafıza bir kez daha tarih önünde mahkûm edecektir. CHP iktidarında bu tür facialara seyirci kalanların ise bağımsız yargı önüne çıkartacağımızdan kimsenin şüphesi de olmasın. Bir kez daha ihmaller zinciri sonucu üstelik yanarak can veren bu evlatlarımıza bir kez daha yüce Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyoruz” dedi.