Ülkemizin yaklaşık 30 şehrinde 2 bine yakın öğrencisiyle “yazar okumaları” yapan Anadolu Mektebi, 13-14 Mart 2019 tarihlerinde Kırıkkale il merkezinde “Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov” başlığı altında programlar icra edecektir.

 

CENGİZ AYTMATOV

Program kapsamında düzenlenen panellerde, ülkemizin dört bir yanından programa dâhil olacak çeşitli liselerde eğitim alan 28 Anadolu Mektebi öğrencisi, 7 farklı merkezde Kırgız yazar Cengiz Aytmatov´u Kırıkkale´deki öğrencilere ve edebiyat severlere anlatacaklar. Aytmatov´un birçok eserini ve onun hakkında yazılmış belli başlı eserleri okuyan öğrencilerin konuşmacı olacağı panellerin yanı sıra THM Sanatçısı Bayram Bilge Tokel tarafından icra edilecek konser, yazar-okur buluşmaları ve şehir gezisi de program kapsamındaki diğer etkinlikleri oluşturmaktadır.

 

ÖĞRENCİLERİN DÜŞÜNCE DÜNYASI

Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak

Anadolu Mektebinin koordinesinde gerçekleşecek programın ortakları arasında Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası yer almaktadır. Kırıkkale´nin kültür hayatına ve etkinliğe katılacak öğrencilerin düşünce dünyasına önemli katkılar sunacak programın açılış paneli, 13 Mart 2019 Çarşamba günü saat 10.00´da Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Haber: Emel Selci