Düşüncelerini paylaştı

Bozdemir Kırıkkale hedefi konusunda 'Kırıkkale'mizin kurulduğu günden bugüne birikmiş sorunları olduğunu yaşayarak bilmekteyiz. Fakat, tüm bu sorunları çözmek bizim tarzımız olacaktır. Bizim ilkemiz, 'halka hizmet hakka hizmettir'. Bir başka deyişle düsturumuz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' olacaktır.

Şehre dönük anlayış

Bu bakış açısıyla, var olan sorunların tespitinde aciliyet önceliğini de dikkate alarak çözüm üretme kararındayız. Bunu gerçekleştirmek için prensibimiz, Kırıkkale'mizin her bir ferdinden öneri almak ve insan odaklı yönetim ilkesiyle hareket etmektir. Şehre dönük anlayışımızın temel felsefesi işte bu olacaktır' dedi.

Hayal ettiği Kırıkkale

Hayal ettikleri Kırıkkale'yi inşa etmek için bu yola çıktığını ifade eden Bozdemir, 'Kırıkkale gerçekleştireceğimizi paylaşmak istiyorum. Üniversitesiyle şehrin bütünleştiği bir Kırıkkale, büyüyen ve göç alan bir Kırıkkale, güneşiyle 24 saati aydınlatan bir Kırıkkale, yatırımcının peşinde koştuğu bir Kırıkkale, yaşayanlarını kendine meftun eden bir Kırıkkale, içinde yaşayan insanları şehrin değerli sahipleri ve sermayesi görerek, güler yüzle kucaklayan belediyecilik anlayışıyla baş tacı eden bir Kırıkkale hayal ediyoruz.

Gönül Dağı türkülü Kırıkkale

Bozkırın içerisinde yeşile bezenmiş, mutlu vatandaşların 'Gönül Dağı' türküsü terennüm ettiği bir Kırıkkale, sınırlı kaynaklarıyla çarpık bir şehir mimarisine su taşıyan bir Kırıkkale değil, kendine özgü mimari tasavvuru olan bir Kırıkkale, bir kaç bölgesine, mahallesine ilgi gösterilen değil bütün bölgelerine aynı hassasiyetle sahip çıkılan bir Kırıkkale için yola çıktık' dedi.

Kentin vizyonu nasıl olmalı?

Bozdemir, 'Bir kentin vizyonunu oluşturan bir Kırıkkale, kırk üç vilayetin transit geçiş kapısı olan değil, ticaret durağı olan bir Kırıkkale, ulaşım arterlerinde günü kurtaran yaklaşımlar yerine, gelecek yüzyılı kucaklayan bir Kırıkkale, doğusunda Delice ırmağı, batısında Kızılırmak ile bütünleşmiş on yıllık bir perspektifle büyük şehir olmayı hedefleyen bir Kırıkkale, emekliler şehri, yaşlılar şehri algısının olmadığı, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, emeklisiyle hep birlikte gelecek tasavvuru hedefleyen bir Kırıkkale'yi hep birlikte oluşturacağız' diye konuştu.

Bayram Salim BOZDEMİR

Balışeyh Beyobası'nda 1966 yılının doğan Bayram Salim Bozdemir ticaretle uğraşan bir babanın oğludur. İlk orta ve lise öğrenimimi Kırıkkale'de bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi kazandı ama okula devam etmedi. Hukuku bırakan Bozdemir tekrar sınavlara girerek Selçuk Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinden İnşaat Mühendisi kazandı. 1989 yılında mezun oldu. Birçok STK'ların kuruluşuna öncülük ederek yönetimlerinde görev aldı. Keskin Belediyesinde İnşaat Mühendisi olarak başlayan Bozdemir müteakiben Kırıkkale Üniversitesi kurulunca inşaat mühendisi olarak geçti. 2006 yılından itibaren Teknik İşler Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2007 yılı genel seçimlerinde Ak Partiden milletvekili aday adayı oldu. 2009 mahalli idare seçimlerinde Belediye Başkanı aday adayı oldu. 12 Haziran 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde Daire Başkanlığı görevinden ayrılarak milletvekilliğine aday adayı oldu. Öğrenci affından sonra yarım bıraktığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam etmekte olan Bozdemir, evli olup, Mahmud Esad, Muhammed Enes, Zeynep Sena adında üç evladı vardır.