Kırıkkale mitingi
Sabah saatlerinden itibaren hazırlıkları aralıksız süren miting için Başbakan Adıyaman mitinginin ardından Kırıkkale`ye helikopterle geldi. Beraberinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Akay, Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`la birlikte Kırıkkale`ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan önce meydanı dolduranlara adaylar tanıtıldı, İl Başkanı Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hitap etti. İl, ilçe ve belde adaylarının da tanıtımı yapıldı.

Atalay konuştu
İl Başkanı Mehmet Demir, 'Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemde Başbakanımıza sahip çıkacağız. Başbakanımızı kimseye yedirmeyeceğiz' dedi. Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı, Kırıkkale için gece gündüz çalışacaklarını söyledi ve 'Kırıkkale`yi bir marka şehir haline getireceğiz. Bunun için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz' diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, 'Sayın Başbakanımızı Adıyaman`dan buraya getirdik. Kendileri Kırıkkale`ye çok büyük önem veriyor. Eşi emine hanımla birlikte geldi. Teşekkür ediyoruz' dedi.

Dombra ile çıktı
Meydanın çok kalabalık olduğu gözlenirken, Başbakan Erdoğan, helikopterle geldiği Kırıkkale`de meydan üzerinde iki kez tur attı ve kalabalığı izledi. Bu arada, AK Parti şarkıları ile kalabalık iyice coştu. Başbakan, helikopterden inip otobüsle meydan alanına gelince coşku daha da arttı. Başbakan Erdoğan kürsüye çıktığında o ana kadar çalınmayan Dombra şarkısı çalmaya başladı. Başbakan Erdoğan, şarkı eşliğinde kalabalığı selamladı. Konuşmasında gündeme dair açıklamalar yaparken, Kırıkkale üzerine de açıklamalarda bulundu ve adaylara sahip çıkılmasını istedi.

Kırıkkale`ye selam
Başbakan Erdoğan, 'Kırıkkale`ye selam olsun. Kırıkkale yiğitlerin, kahramanların, şehitlerin diyarı. Aşıkların, ozanların, bozlakların yurdu. Bu ne güzel bir kalabalık. Bu ne güzel bir görüntü. Her gittiğim il kabına sığmıyor. 13 ili gezdim, Kırıkkale 14. Her il birbiriyle yarışıyor, görüyorum ki Kırıkkale`de o illerle yarışıyor. Sizleri yürekten selamlıyorum. Kırıkkale her zaman bize büyük destek verdi. Görüyorum ki, yine büyük destek verecek. Hacı Taşan`ın, Muharrem Ertaş`ın, Neşet Artaş`ın yurdunu selamlıyorum. Merhum, dost Neşet Ertaş ne güzel söylemiş, 'Kötülerin dalı gölgesi olmaz...' diye.

Aşkla çalışan yorulmaz
Bu topraklar gönül adamları yetiştirdi hep. Ertaş ne diyor, 'Aşkla çalışan yorulmaz...' Biz de öyleyiz. Aşkla çalışan yorulmaz. Biz insanı, insan olanı severiz. AK Parti 77 milyonun partisidir. Gönüller kırmaya değil, yapmaya geldik. Öyle de olacağız. Birileri yıkmanın peşinde olsa da... Fitneye sarılanlar var. Onlar er ya da geç bunun hesabını verecekler. Onlar laf üretiyor, biz hizmet inşa ediyoruz. Biz laf değil, iş üretiyoruz. AK Parti reklamlarını izleyin. Neydi bu Elmadağ yolları mesela. Neydi o çileler... Bunlar laf değil, iş. Biz eser siyaseti yapıyoruz. Birileri kaset siyaseti yapıyor' dedi.

Denediler olmadı
Konuşmasında CHP, MHP ve cemaiti eleştiren Başbakan Erdoğan, 'MHP iktidara geldi 5 yıl kalamadı. 3.5 yıl sonra gitti. CHP`nin durumu ortada. Pensilvanya`yı arkalarına almışlar. Onların zamanında çıkan kasetlerini ben engelledim. Bizi 17 Aralık`ta yıkmaya çalıştılar, olmadı. 25 Aralık`ta denediler, olmadı. Ocakta denediler yine olmadı. Şimdi seçimden sonra Nisan`da hükümeti düşürmeyi amaçlıyorlarmış. O da olmayacak Allah`ın izniyle. Ablalar dolaşıyormuş. Kapınıza gelirlerse Elmadağ yollarını söyleyin. Yatırımları anlatın.

Dinleme açıklaması
Bunlar neler yapıyorlar neler. Ancak 30 Mart`ta gerekeni yapacak mıyız? Hiç durmayacağız. Kapı kapı dolaşacağız. 30 Mart akşamı sandıklar AK Parti`yle patlayacak. Buna şu manzara ile inanıyorum. Bunlarda dürüstlük yok. Bu ülkenin Başbakanını, Cumhurbaşkanını, Genel Kurmayı, Bakanları dinlemişler. Bu olmaz. Bu casusluktur, ajanlıktır. Kimin için dinliyorsun? Muhalefet arkasına Pensilvanya`yı almış gidiyor bakalım. Gölgede durmayın. 30 Mart hesaplaşma zamanı. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Çekin dershanelerinden çocuklarınızı. Okullarına göndermeyin. Gazetelerini okumayın, almayın. Görsünler aboneliği.

Bunlar mı yolsuzluk?
Bütün bunlar millete uzatılmış bir eldir. Bu millete el uzatan cevabını alır. 26 gün kaldı. Bizim de ablalarımız, abilerimiz, gençlerimiz var. Çalışacağız. Biz yatırımlar yapıyoruz. Üçüncü köprü yapılıyor. Yapacaklar 10 yıl sonra devlete verecekler. Havaalanı yapılıyor. Yapacaklar 20 yıl sonra devlete kalacak. Bu mu yolsuzluk? Merkez Bankası`nda 124 milyar dolar var. Bu mu yolsuzluk? Hızlı Tren yaptık. Yolsuzluk yapan bunları yapabilir mi? Kırıkkale Üniversitesi`ni geliştirdik. Silah İhtisas OSB kuruyoruz. Kırıkkale silah üretim merkezi olacak. Biz sizleri anlıyoruz. Dertli insan dertten anlar.

Saygılı`yı anlattı
Kırıkkale bize hep destek oldu. Bizi hiç mahçup etmedi. Kırıkkale Belediye Başkan adayımız Mehmet Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanlığı da yaptı. Kırıkkale`nin köylerini iyi tanıyor ve biliyor. Hizmet üretmeye geliyor. Kamuoyu yoklamalarında siz istediniz. Saygılı ile inşallah yola devam diyoruz. Bizim bu mücadelemiz istiklal ve istikbal mücadelesidir' dedi. Başbakan Keskin adayı Esra Yılmaz için de açıklamalarda bulundu ve 'Keskin`e bir bayan adayımız var. Keskin`e bayan eli değecek' diye konuştu. Başbakan daha sonra 'beraber yürüdük' şarkısının sözlerini halka tekrarlattı. Konuşmadan sonra kalabalığa karanfil dağıttı. Adaylarla poz verdi ve miting alanından ayrıldı.