GÜNCEL 3.02.2019 14:52:25
Biz geleceğimizden ümitliyiz

Biz geleceğimizden ümitliyiz

Biz geleceğimizden ümitliyiz

TOBB ve TBB işbirliği ile Ankara´da gerçekleştirilen ‘Reel Sektör & Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı´na katıldık.

 

FİNANS SEKTÖRÜ DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISI

Reel Sektörün aktörleri işadamları ile finans sektörünün temsilcisi bankalar Ankara JW Marriott Otel´de bir araya geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Bankalar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen diyalog geliştirme toplantısına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu ve özel bankaların genel müdürleri ile Kırıkkale, Ankara, Afyon, Çankırı, Eskişehir, Kastamonu ve Karabük oda ve borsalarının yöneticileri ile üyeleri katıldı.

 

TARİHTE BİR İLK

Toplantıya Odamızdan Meclis Başkanı Ömer Akçelik, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ve Basın Yayın Sorumlusu İsa Sarıaydın katıldı. Yaşanan ekonomik sıkıntının atlatılması için taraflara düşenin birbirlerini anlamak olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tarihte bir ilki gerçekleştirerek yapılan reel sektör-finans sektörü diyalog güçlendirme toplantılarının iki sektörün ayrılmaz bir bütün olduğunun en somut göstergesi olduğunu ifade etti.

 

SIKINTI OLURSA REEL SEKTÖRDE SIKINTI OLUYOR

Banka genel müdürleri ve yardımcılarının bu kapsamda sahaya indiklerini, reel sektör ve bankacıların 'aynı masada' olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, 'Bu aslında birbirimizi daha iyi anlayacağımızı, geleceğimiz açısından da umut verici bir gelişme olduğunun en somut göstergesi. Ortak çözümleri hep beraber geliştiriyoruz. Yine bu sıkıntılı süreci de birlikte atlatacağımızın en somut göstergesi. Biz aynı geminin içindeyiz. Eğer reel sektörde sıkıntı olursa finans sektöründe sıkıntı olur, finans sektöründe sıkıntı olursa reel sektörde sıkıntı oluyor. Onun için de finansmana erişimi açık tutmamız lazım.' ifadesini kullandı. 

 

TEKERLEK BU TÜMSEKTE KALMAYACAK

Buna benzer sıkıntıların, 25 yıldır yaşandığını ve aşıldığını dile getiren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Bunu da aşmasını biliyoruz. Türk özel sektörü olarak biz geleceğimizden ümitliyiz. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak. Çıkarken biraz zorlanırız, inerken hızlanırız. Şimdi bankalarımız ve hükümetimizin destekleriyle beraber bu sıkıntılı dönemi aşma noktasına geldik. Bundan sonra inşallah önümüz daha açık olacak. Biz ülkemize güveniyoruz, gelecekte ülkemiz bugünkünden daha iyi olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

 

ÇEKLERDE SIKINTI VAR

Toplantıya katılanların şahsi ve sektörel sıkıntıları dile getirdikleri toplantıda söz alan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bankalara kredi borcu bulunan insanların çek ödemeleri yaparken yaşadıkları bir sıkıntıyı dile getirdi. Günü gelen çekleri için ödeme yapmak isteyen işadamlarının yaptıkları ödemelerin banka tarafından kredi borçlarına kesildiğine işaret eden Varlı, bu durumun doğurduğu sıkıntıları anlatarak Bankalar Birliği ve Banka Genel Müdürlerinden bu uygulamaya son verilerek borçlu hangi hesabına ödeme yaptıysa paranın o hesaba aktarılmasını istedi. Genel görüşmelerin ardından birebir görüşmelere geçildi. Diyalog güçlendirme toplantısının bu bölümünde katılımcılar bankaların genel müdürleri ile birebir görüşerek sorunlarını ilk ağızdan en yetkili isimlere anlatma imkanı buldular. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024