ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından Koronavirüs salgınıyla mücadelede pilot il seçilen Kırıkkale´de, salgınla mücadele ve denetim faaliyetleri aralıksız şekilde sürdürülüyor. İl Salgın Denetim ekibi, filyasyon, jandarma, polis, zabıta ve kamu kurum çalışanlarının sosyal mesafe-maske ve hijyen konusunda uyarılar yaptığı bu süreçte, Kırıkkale´de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri de salgın çalışmalarına destek verdi.

 

KURALLARA UYALIM

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda Vali Yunus Sezer´in önderliğinde, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, STK temsilcileri, kamu kurum il müdürleri, il salgın denetim ekipleri bir araya geldi. Temsilciler adına ilk olarak konuşma yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs İnsanların yaşamlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkemizde de Mart ayından İtibaren görünmeye başlayan virüs nedeniyle normal hayattan, kontrollü sosyal hayat dönemine geçildi. Bu dönemde vatandaşlarımızın temizlik, maske ve mesafe şartlarına uymaları istendi. Salgınla mücadelenin olmazsa olmazı bu tedbirlerin ihmali, salgının artarak devamına neden olmaktadır.

 

HERKESİ GÖREV ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Salgının ilimizde de görülmeye başladığı andan itibaren Valiliğimiz de salgının yayılmaması için yoğun bir çalışma sergilemektedir. Bu konuda Pilot II seçilen ilimizdeki başarılı çalışmalar diğer illerde de uygulanmaya başlanmıştır. Yine Valiliğimizin sosyal medya hesabından yaptığı 'Tüm sivil toplum kuruluşlarımızı bu seferberlikte vatandaşlarımızı uyarma ve gerekli tedbirleri alma noktasında Salgın denetim birimlerimizle beraber aktif görev almaya davet ediyoruz.' çağrısına duyarsız kalamazdık. Bu nedenle, Kırıkkale´de ki tüm sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek salgınla mücadeleye destek vermek ve salgın destek ekiplerine destek amacıyla ' Biz de varız' sloganıyla bugünden itibaren sahaya indik” dedi.

 

ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN GÜÇLÜ DEĞİLDİR

TSO Başkanı Ahmet Varlı ise, “COVİD-19 pandemisi sürecinde toplum sağlının korunmasına katkıda bulunmayı bir görev biliyor. Kırıkkale Valiliği tarafından hassasiyetle yürütülen pandemi ile mücadele çalışmalarında ‘Bizde Varız´ diyoruz. Vaka sayılarındaki artışın önüne geçebilmek için de tüm üyelerimizden işyerlerinde gerekli tedbirleri almalarını, çalışanlarını ve müşterilerini hijyen, sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda uyarmalarını istiyoruz. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi.

 

HEPİMİZ LÜTFEN KURALLARA UYALIM

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, “Pandemi süreci içerisindeyiz. Hayatımızın her kademesinde bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Tedbirle bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Değerli Kırıkkaleli hemşerilerime, Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerime de bu yakışırdı. Vatandaşlarımızın hepsi üzerine düşeni eksiksiz şekilde yapma taahhüdünde bulundular. Ve bunu da Valimiz Yunus Sezer´in önderliğinde Kırıkkale pilot bir il oldu denetim noktasında. Herkes kurallara uyduğu süre içerisinde, herkes tedbirli olduğu süre içerisinde en kısa zamanda bundan kurtulacağımıza inancımız tamdır. Devletin bütün kademelerindeki, belediyede çalışan bütün görevlilerimizde insan. Risk altında olmalarına rağmen görevlerini eksiksiz şekilde görevlerine yerine getirmeye çalışıyorlar. Hayatımızın daha düzgün bir şekilde devam edebilmesi için kurallarımıza lütfen uyalım” dedi.

 

400´E YAKIN DENETİM EKİBİ SAHADA GÖREVDE

Son olarak konuşma yapan ve STK temsilcilerine bu duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Vali Yunus Sezer, “Bir salgınla mücadele sürecimiz var. Bu süreçte Valilik filyasyon ve salgın denetim ekibimiz 400´e yakın arkadaşımız aktif görev alıyor. Her sokakta her mahallenin başında her farklı arkadaşımızı görüyoruz. Maske konusunda büyük bir mesafe kat ettik. İlave önlemler almamız gerekiyordu. Bizim göremediğimiz görünenin ötesinde arka tarafta ulaşamadığımız bir insan kitlemiz var, kontrol edemediğimiz.”

Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi! Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi!

 

BÜTÜN İNSANLARIMIZ BUNUN FARKINDA OLMALI

“Özellikle mahalle arasında birbirine gelip gitmeler, aile arasındaki ziyaretler. Bunlar bizim çok denedim yapamadığımız alanlar olarak ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bugün çağrıda bulunduk. STK temsilcilerimiz, meslek odalarımız bizlere destek olsunlar diye çağrıda bulunduk. Bütün STK ve meslek odaları, sendika temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Bir sorunumuz var evet salgın ama bununla nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Salgınla mücadelede bütün dünyanın kabul ettiği üç konu var. Sosyal mesafe, maske ve hijyen.

 

İŞYERLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Bizde bunu ne kadar çok insanlarımıza yayabilirsek, ne kadar insanlara ulaşabilirsek, inşallah bu salgının daha kısa zamanda kontrol altına alacağız. İnşallah ilimizde bunun yayılımını ilimizde bitirme noktasına getiririz. Herkese teşekkür ederim şuana kadar herkes sahada. STK temsilcilerinin verdiği destekle sahada olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Sezer, Saygılı ve beraberindeki heyet, caddelerde bulunan vatandaşlara ve işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdiler. Denetimlerde vatandaşların kurallara uymaları gerektiği özellikle vurgulandı. Haber: Kenan Kuzucu