185 KÖY VE 2 BELDE

2018 yılının başlaması ile birlikte köylerde dört toplantı gerçekleştiren İl Müdürlüğü, beşinci toplantıyı da Delice İlçesi Küçükafşar köyünde gerçekleştirdi. Kırıkkale merkezi ve İlçelerine bağlı toplam 185 köy ve 2 beldenin tamamına ulaşmak amacını taşıyan İl Müdürü Yılmaz ve ekibi, bu çalışmaları takip ederek davetini ileten Küçükafşar Köyü Muhtarı Suna Yalçın´ın talebini de karşılıksız bırakmadı.

 

BİZ KÖY TOPLANTILARINDAN VAZGEÇMİYORUZ

Toplantıda çiftçilerle sohbet eden İl Müdürü Yılmaz; “Ben ve ekibim göreve başladığım günden itibaren bir amaca yöneldik. Bu amacımızı sürekli tekrar ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tarım ve hayvancılık bir sektör işidir diyoruz. Bizler bu sektörün yapıtaşlarıyız, paydaşlarıyız. Başarı bu fikir etrafında toplanıp, işbirliği ve ortak akıl doğrultusunda çalışmamız neticesinde olur. Bu nedenle biz köy toplantılarından vazgeçmiyoruz. Bakanlığımızın çok geniş kapsamlı bir destekleme sistemi var. Üretmek isteyen her çiftçi için, her işletmeci için farklı bir destekleme mutlaka var. Biz bunları anlatmaya ve sizleri dinleyerek birlikte çözümler üretmeye geldik. Sektörümüzün sadece finansal desteğe değil, bilgiye de ihtiyacı var. Kurumsal tecrübemiz ve teknik altyapımızdan edindiğimiz bu bilgiyi paylaşmak üzere buradayız” şeklinde konuştu.

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

 

BİRLİKTE ÜRETİM MODELİ GELİYOR

Genç çiftçi destekleri, kırsal kalkınma yatırım hibeleri, iyi tarım uygulamaları, çatak, organik tarım destekleri gibi birçok konunun ele alındığı toplantıda ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba´nın müjdesini verdiği “Birlikte Üretim Modeli” ile ilgili de bilgi veren Yılmaz; 2018 yılında uygulanmaya başlanacak olan yeni modelin, tarımsal üretim ile gıda güvenliği konularında verim ve kalite artışı sağlayacak bir uygulama olduğu vurgusunu yaptı.