Sulakyurt Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende konuşan Sulakyurt Kaymakamı Gökhan Dolaş, Cumhuriyet Bayramı´nı  büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını belirterek, “Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmamız ve bu değerleri yüceltmeye devam etmemiz gerekmektedir.” dedi. Kaymakam Dolaş ve beraberinde Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Kaymakam Dolaş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük Türk milletinin son kalesi olduğunu hatırlatarak, “Üzerinde bulunduğumuz coğrafyanın tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik bir cazibe merkezi olduğunu, bir an bile unutmadan bu zorlu coğrafyada var olabilmenin mutlu ve müreffeh olabilmenin yegane yolunu, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi bilimin, sanatın, sporun ve üretimin merkezi yapmak olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

 

TEK MİLLET, TEK DEVLET, TEK VATAN 

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

Millet olarak birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine dikkat çeken Dolaş, şöyle konuştu: “Bugün küllerinden doğan ve ilelebet payidar olacak olan devletimizin cumhuriyet ile taçlandığı gündür. Bugün gidilip dönülmeyen Yemen´den, Kafkas´lardan, Balkanlar´dan nice güneşlerin battığı Çanakkale´den, Dumlupınar´dan, Sakarya´dan ve 15 Temmuz´da bütün yurttan yükselen “Vatan Sağolsun” nidalarının karşılık bulduğu gündür. Bugün vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize şükranlarımızı sunduğumuz gündür. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olması için, dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmamız ve bu değerleri yüceltmeye devam etmemiz gerekmektedir. Milli birlik ve sosyal dayanışma içerisinde birbirimize kenetlenerek dayanışmamızı sürdürmeliyiz.”

 

Törende öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin yanı sıra günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu ve diğer etkinlikler yapıldı. Düzenlenen programa, Kaymakam Dolaş ve Belediye Başkanı Bildik´in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Kamil Küçük, Sulakyurt Cumhuriyet Savcısı Fırat Ölmez, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Haber: Emel Selci