Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 16.10.2019 15:27:55
BİR ÖLÜR, BİN DİRİLİRİZ

BİR ÖLÜR, BİN DİRİLİRİZ

Suriye´nin Münbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık´ın (27) dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerin Suriye´nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatında Mehmetçik adım adım ilerlerken, bölgeden gelen acı haberle Kırıkkale hüzne boğuldu. Münbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu Kırıkkaleli Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık(27) şehit oldu.  Şehit olan Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık´ın (27) Kırıkkale´de yaşayan ailesine acı haber verildi.

 

SOKAKLAR BAYRAKLARLA DONATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile askeri yetkililer, şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık´ın, annesi Azime ve babası Hamza Bozbıyık´ın evine gitti. Pazar alışverişten dönen Bozbıyık çiftine acı haber verildi. İki çocuklarından birisi şehit olan Azime ve Hamza Bozbıyık çifti, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekipleri, şehidin anne ve babasına müdahale etti. Şehidin baba evi ve evin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Milli Savunma Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, '15 Ekim 2019 tarihinde Münbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi neticesinde 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 8 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, ateş açılan bölgedeki hedeflerin tespit edildiği bildirilerek, 'Bölgede hedefler anında karşılık verilmiş ve en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir' denildi.

 

KIRIKKALE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Valiliği, şehit Çelebi Bozbıyık için başsağlığı mesajı yayımladı. Valiliğin internet sitesinde yer alan mesajda, 'Kırıkkale ili, Keskin ilçesi, Karafakılı köyü nüfusuna kayıtlı Kırıkkale doğumlu, Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık, 15 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonlar esnasında şehit olmuştur. Şehidimize Allah´tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz' denildi.

 

TÖRENLE KIRIKKALE´YE GETİRİLDİ

Gaziantep Havalimanı´nda düzenlenen törenin ardından uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı´na gönderilen Bozbıyık´ın cenazesi, oradan da kara yoluyla Kırıkkale´ye getirildi. Şehit Bozbıyık´ın naaşını, Yüksek İhtisas Hastanesi önünde ailesi ve yakınları, Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Şehidin babası Hamza ve annesi Azime Bozbıyık ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

 

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Daha sonra şehidimiz Çelebi Bozbıyık´ın naaşı Yuva Selimözer Mahallesi´nde ki baba ocağına getirilerek burada yakınları ve komşularından helallik alındı. Helallik alınmasının ardından şehidimizin naaşı Nur Cami´ne getirildi. Öğle namazı saatlerinde Nur Camii avlusunu dolduran ve ellerine Türk Bayrakları alan binlerce vatandaş, şehit Bozbıyık´a son görevini yapmak için burada toplandı. Cami avlusunda toplanan askerler ve polisler de yan yana saf tuttu. Birlik ve beraberlik örneği sergileyen asker ve polisler, şehit Bozbıyık için ellerini semaya açarak dualar etti.

 

AİLESİ SON KEZ TABUTA SARILDI

2 çocuklarından birini kaybeden baba Hamza ve anne Azime Bozbıyık, gözyaşlarına boğuldu. Törende baba Hamza, anne Azime Bozbıyık, taziyeleri kabul etti. Yakınları, şehit Bozbıyık´ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 112 ekipleri ve bayan polisler, Şehit annesi Azime Bozbıyık´ın yanından bir an olsun ayrılmazken, şehit annesini teselli etmeye çalıştı.

 

ŞEHİT BOZBIYIK´I YALNIZ BIRAKMADILAR

Şehit törenine Vali Yunus Sezer, Milli Savunma Bakan yardımcısı Muhsin Dere, Milletvekilleri Ramazan Can, Halil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, İYİ Parti il Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, siyasi parti yöneticileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, il müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda Kırıkkaleliler katıldı.

 

İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın kıldırdığı cenaze namazının ardından protokol üyeleri, şehidin tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı. Şehidin naaşı, daha sonra Kırıkkale Şehitliğine defnedildi.

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024