VETERİNERLER KONTROL EDİYOR

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

Kırıkkale Belediyesi bünyesinde 3 uzman veteriner ve 9 personelle hizmet veren geçici hayvan bakım evi son günlerde yaşanan sıcak yaz şartlarında aç ve susuz kalma durumlarına karşı sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların yardımına koşuyor. Günümüz modern şartlarına uygun bir sistem ile restore edilen geçici hayvan bakım evi, sahipsiz hayvanları adeta misafir gibi ağırlıyor.

 

GEREKLİ İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Şehir genelindeki sahipsiz sokak hayvanları toplanarak hayvan bakım evine götürülüyor. Burada ilk olarak gerekli sağlık bakımları yapılan hayvanların daha sonra yiyecek ihtiyaçları karşılanıyor. Bir süre misafir edilen sokak hayvanları gerekli işlemlerin yapılmasının ardından tekrar doğaya bırakılıyor. Ayrıca bırakıldıkları alanlara da zaman zaman yiyecek ve su bırakılarak sıcak yaz günlerinde aç ve susuz kalmamaları sağlanıyor.

 

HER HAYVANA BİR KULÜBE PROJESİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,” Belediyemiz hayvan barınağının modern bir yapı ve bakım evi olduğunu belirterek buradaki hayvanlara gerekli bakımları yapılıyor. Her hayvana bir kulübe projesi de devam ediyor. Bu sayede hayvanlarımız birbirine zarar vermesi önlenecek hem de bakımı daha kaliteli şekilde yapılacak” dedi.