Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

GEÇİCİ GÖREVLE SUR´A GİTTİ

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde PKK`lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 41 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Kablan`ın Kırıkkale`deki baba evine ateş düştü. Evli ve 2 çocuk babası olan Uzman Çavuş Osman Kablan`ın görev yaptığı Elazığ´dan geçici görevle Diyarbakır`ın Sur ilçesi`ne gittiği öğrenildi. Uzman Çavuş Kablan, teröristlerin saldırısında yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp şehit oldu.

 

ÇAMKARA KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT OLDU

Diğer şehidimiz Uzman Jandarma VI. Kad. Çavuş Altan Çamkara (42) Şırnak´ta görev yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu. Şehit Çamkara´nın Kırıkkale Etiler Mahallesinde baba ocağına ateş düştü. Acılı haberi aileye ulaştıran askeri yetkililer acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Hazırda bekletilen 112 ekipleri fenalaşan aile fertlerine müdahale etti. Evli ve Kemal Can isminde bir oğlu ve Sultan isminde bir kızı olan görev şehidi Çamkara, ailenin isteği üzerine Yeni Mahalle kabristanında bulunan aile mezarlığında toprağa verildi. Nur Camiine getirilen babasının tabutu başından hiç ayrılmayan Kemal Can Çamkara babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

ACI HABER TEZ ULAŞTI

Kırıkkale`de oturan şehidin annesi Elmas, inşaatlarda sıvacılık yapan babası Mustafa ile kardeşi Burak Kaplan`a acı haber ulaştı. Şehit Uzman Çavuş Osman Kaplan`ın baba ocağı Kırıkkale´nin Yuva Mahallesi, 2412`inci Sokak`ta bulunan 5 katlı Kablan Apartmanı`nda oturan Kablan ailesini Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

 

BENİ DE OĞLUMUN YANINA GÖTÜRÜN

Dışarıda bulunduğu sırada eve çağrıldıktan sonra oğlunun şehit olduğunu öğrenince fenalaşan, şeker ve tansiyon hastası baba Mustafa Kaplan, 'Beni de oğlumun yanına götürün. Hastaneye götürmeyin' diye feryat etti. Rahatsızlanan baba hastaneye kaldırıldı. Acı olayın duyulmasından sonra yakınları da Kablan ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

 

AMAÇLARINA ASLA ULAŞAMAYACAKLAR

Şehidimiz Osman Kablan için Diyarbakır´da cenaze töreni düzenledi. Diyarbakır Askeri Hastanesi´ndeki törende şehidimizin naşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi. Üsteğmen Burak Tunç Bilek, yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün, ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, 'Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz' dedi.

 

AĞLAMAK YOK

Şehitlerin yakınlarının gözyaşı dökmesi üzerine Kablan´ın babası Mustafa Kablan, 'Ağlamak yok' dedi. Kablan´ın oğlu Yasin de komando beresi takarak, şehitleri asker selamıyla uğurladı. Şehitlerimiz Kablan ve Çamkara´nın cenazeleri birliklerindeki törenin ardından Ankara´ya oradan da helallik için  baba evlerine getirildi. Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehitlerimizin ailelerini sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Helallik alınıp, duaların edilmesinin ardından şehitlerimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü.

 

SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDILAR

Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı. Cami avlusunu dolduran binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler getirdiler. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından tek tek cenaze namazları kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Kablan´ın naşı Kırıkkale Şehitliğine, şehit Çamkara´nın naşı ise ailenin isteği üzerine Yenimahalle Aile Mezarlığında toprağa verildi.