Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 31.05.2019 16:10:40
Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi

Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi

Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi

Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi

 

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım Kadir “Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir Gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz” dedi.

 

BOL BOL DUA EDELİM

Tüm İslam aleminin ve Kırıkkaleli vatandaşların Kadir Gecesi´ni tebrik eden Yıldırım, şunları kaydetti: “Muhterem Kırıkkaleli Hemşerilerim; Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir Gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Bu gece (31 Mayıs 2019 Cuma gününü 1 Haziran 2019 Cumartesi gününe bağlayan gece) mübarek Kadir gecesidir. Kırıkkaleli kardeşlerimin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Yüce Allah Kadir gecesinin; meleklerin yeryüzüne indiği, bin aydan daha hayırlı olan bir esenlik ve selam gecesi olduğunu Kur´an-ı Kerim´de bizlere müjdelemektedir. Kadir gecesini diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik, Kur´an´ı Kerim´in bu gecede inmeye başlamasıdır”

 

ALLAH´IN YOLUNA ULAŞTIRAN

Muhterem Kardeşlerim! Allah´u Teala, bu geceyi Kadir Suresinde bizlere şöyle anlatmaktadır. “Şüphesiz biz, onu (Kur´an´ı) Kadir gecesinde indirdik. Bilirmisin nedir Kadir Gecesi? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede , Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” Kâinattaki bütün varlıklarla ilgili hususların planlanarak, yıllık ilahi programın yürürlüğe konulduğu, bu sebeple de “Kader ve Takdir” manasına gelen Kadir ismi verilmiş olan bu geceyi yücelten, kutlu ve mukaddes kılan en önemli sebep; hiç şüphesiz ki, insanlık âleminin hidayet rehberi, ilim, irfan ve ahlak meşalesi olan Kur´an-ı Kerim´in Cibril-i Emin vasıtasıyla Hz. Muhammed (s.a.v)´e indirilmeye başlanmış olmasıdır. Çünkü Kur´an, “En Doğru Yola İleten”, “İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkartan, her şeye galip ve övgüye layık olan Allah´ın yoluna ulaştıran” bir hidayet rehberidir.

 

GÜZEL AHLAK ÜZERE SABİT KILALIM

“O Kur´an ki; İnsana; hayatı, kâinatı, yaratanı, varoluşun gayesini tanıtan; hakkı, hakikati, edebi, hikmeti, adaleti, merhameti, bütün insani değerleri ve yeryüzünü güzelleştirecek ilkeleri öğreten; iffetli ve onurlu bir hayatın, adil ve huzurlu bir dünyanın yolunu gösteren kitaptır. Her mü´min için Kur´an´ı en güzel şekilde okumak, en doğru şekilde anlamak, en iyi şekilde yaşamak ve onun hayat veren ilkelerini en uygun yöntemle bütün dünyaya tanıtmak, en büyük kulluk sorumluluğu ve en yüce idealdir. Kıymetli Kardeşlerim! Öyleyse bu geceyi kapsamlı bir tefekküre vesile kılarak bütün hayatımızı, Kur´an ve sünnet ölçüsüyle gözden geçirelim. Rabbimizle, kendimizle, çevremizle, bütün varlık ve kâinat ile ilişkimizi tevhit, kulluk, adalet, merhamet, sorumluluk ve güzel ahlak üzere sabit kılalım. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bu mübarek gece ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah´tan umarak Kadir Gecesi´ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuş ve bu gece, “Allah´ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir”

 

BİRLİK VE BERABERLİK

“Bu gecede, Kur´an-ı Kerim ve mealini okuyarak hayat muhasebesini yapalım. Bu geceyi hayatımızın yeni bir başlangıcı yapmaya çalışalım. Tövbe ve istiğfar ederek, Allah´tan affımızı dileyerek fakir, yetim, dul ve kimsesizlere yardım ederek, anne, baba, akraba ve komşularımızın hal ve hatırını sorarak, açları doyurarak, kaza ve nafile namazları kılarak ihya etmeye çalışalım. Milletimizin birlik ve beraberliği cennet vatanımızın her türlü felaketlerden muhafazası, devletimizin bekası, bütün Müslümanların ve insanlığın barış ve esenliğe kavuşması için Cenabı Allah´a yalvaralım. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad edelim. Camilere kadın-erkek, genç, çocuk hep birlikte koşarak ibadetlerimizi birlikte yapmaya çalışalım. Böylece yapılan ibadetlere en az bire bin verilen bu geceyi en güzel şekilde ihya ederek ömrümüzü manen uzatalım”

 

RAMAZAN VE İNFAK

“Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “Ramazan ve İnfak” olarak belirlenmiştir. İnsanın, Yüce Allah´ın rızasını kazanmak amacıyla ortaya koyduğu her türlü iyilik, fedakârlık ve harcamalar infak olarak isimlendirilir. Bu açıdan infak, farz olan zekâtı ve gönüllü olarak yapılan her türlü hayrı içeren geniş bir kavramdır. Kardeşliğimiz zekâtla bereketlensin adıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan kampanyaya halkımızın desteğini bekliyoruz. Diğer önemli bir vazife ise bu yıl Başkanlığımızca 23 TL olarak belirlenen fitrelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması unutulmamalıdır. Kıymetli Kardeşlerim! Kadir gecesi münasebetiyle Kırıkkale genelindeki bütün camilerimizde teravih namazı öncesi ve sonrası özel programlar düzenlenmiştir”

 

NUR CAMİİNDE ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI

“Nur Camiinde Kadir Gecesi Özel Programı saat 21.00´de başlayıp 04.00´e kadar devam edecektir. Hocalarımız tarafından Kur´an ziyafeti verilecek, özel tesbihat programları, hadis sohbetleri yapılacak, tesbih ve teheccüd namazları kılınacak olup vatandaşlarımızdan arzu edenler, ikram getirerek birbirlerine sahur ikramı yapabileceklerdir. Nur Camii Özel Programına tüm vatandaşlarımız davetlidir. Ayrıca Kırıkkaleli hayırsever bir aile tarafından inşa edilen Ümmü´l Kura Caminin teravih namazı öncesi açılışı yapılarak Kâbe´nin kapı örtüsü daimi olarak camide ziyaretçilerin hizmetine sunulacaktır.  Bununla birlikte cami müştemilatında bulunan Çorba çeşmesinden her gün vatandaşlara çorba ikramı yapılacaktır.  Bu duygu ve düşünceler içerisinde milletimizin, İslam âleminin ve Kırıkkaleli kardeşlerimin mübarek Kadir gecesini tebrik ediyor,  tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecenin müminler için manen arınma ve temizlenmeye, insanlık âlemi için sevgi ve barış dolu günlere kavuşmaya vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz eder, Kur´an´ın aydınlığında huzur dolu günler dilerim” dedi. Haber: Emel Selci

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024