CUMA´YA KADAR BAŞVURULAR  DEVAM EDECEK

İl Müdürü Ay, yaptığı açıklamada müracaatların 27 Şubat 2017 tarihi itibariyle başladığını ve 03 Mart 2017 kadar devam edeceğini dile getirdi. Ay, “Başvurular Cuma´ya kadar alınacak. Daha sonra noter huzurunda kuralar çekilecek ve 15 Mart itibarıyla da çalışanlarımız kurumlarında iş başı yapmış olacak. Toplamda 1200 kişilik bir kadro ilimize tahsis edildi. Bununla ilgili ilçe ve merkez bazında çalışmalarımızı yaptık”

 

6 AY ÇALIŞMA SÜRESİ

27 Şubat 2017 tarihi itibariyle başvuruların başladığını dile getiren Ay, çalışma süresinin 6 ay olacağını kaydederek, alımların daha önceki yıllarda listeleme ve  kura yöntemiyle yapıldığını ancak bu yıl Bakanlığın talimatıyla tamamının noter huzurunda kura çekilişi olacağını söyledi. 19 yaşını doldurmuş her bireyin başvuru süresi içerisinde başvuru yapabileceğini dile getiren Ay “Eğer aynı aileden birkaç kişi başvuruda bulunup,  bunlardan birden fazlası kurada çıkarsa aynı aileden oldukları için sadece bir kişi çalışabilecek. O da yaşça en büyük olan kişi olacak. Diğer kişiler kurada çıkmış olsa bile çalışma imkânından faydalanamayacak” dedi.

 

Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı

AMAÇ İŞSİZLİĞİ AZALTMAK

İl Müdürü Ay kurum olarak çalışma alanlarının sadece TYP olmadığını farklı programlarla da istihdama katkı  sağladıklarını ifade ederek, en önemli amaçlarının istihdamı artırıp işsizliği azaltmak olduğunu dile getirerek, “1200 kişilik TYP programıyla 15.840.000 TL ödeneğin ilimize kazandırılmasında büyük gayretleri olan, sayın milletvekillerimize ve sayın valimize teşekkür ediyorum” dedi.