BİLSEM´den Bölge Birinciliği

 

Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Kenan İlber Ersan Türkçe Öğretmeni Nazlı Saluk danışmanlığında yürüttüğü “Okuma Kültürü Edindirmede Bir Yöntem Denemesi, Etkinlik ve Ürün Odaklı Okuma Atölyeleri” adlı proje çalışması ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen Liselerarası Araştırma projeleri yarışmasında Ankara bölge birincisi olarak finale katılmaya hak kazandı.

 

PROJEYE SERGİ ZİYARETÇİLERİNİN İLGİSİ

Kırıkkale’yi yasa boğan ölüm! Genç doktor hayatını kaybetti! Kırıkkale’yi yasa boğan ölüm! Genç doktor hayatını kaybetti!

25-28 Şubat tarihleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen sergide Ersan´ın proje standına ilgi yoğundu. Ürünleri büyük bir dikkatle izleyen ziyaretçiler beğenilerini dile getirirken öğrencinin proje sunumunu da çok başarılı bulduklarını ifade ettiler.

 

OKUMA ATÖLYELERİ DEVAM EDECEK

Proje kapsamında 2018 yılı Eylül ayından beri yürütülen çalışmalarda ilkokul,  ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin yaş seviyelerine uygun olarak etkinlik ve ürün odaklı okuma atölyeleri kurulduğunu ifade eden Saluk, çalışmaların temel amacının yarışmaya katılmak olmadığını, Kırıkkale BİLSEM´de okuma atölyelerinin süreklilik kazanacağını ve öğrencilerin okuma ilgilerinin arttırılması için gayretle çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

 

PROJENİN TÜBİTAK BAŞARISI

Türk Dili ve Edebiyatı alanında başvurusu yapılan ve Ankara bölgesinde sergiye davet edilen proje sergi sonunda Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Ersan´a birincilik belgesini TÜBİTAK başkanı Sayın Hasan Mandal takdim etti. Nisan ayı içinde Türkiye final sergisine katılacak projede Kırıkkale´yi temsil edecek proje sahibi öğrenciye ve öğretmenine başarılar diledi. Haber: Emel Selci