GELECEĞİN USTALARI

Keskin ve Anadolu´nun geleneksel kadın giysilerinin en canlı haliyle yansıtıldığı bez bebeklerin yapımı, İlçe Halk Eğitim Merkezi´nde usta öğreticilerin gözetiminde hanımlara ve genç kızlara öğretiliyor. Başında boncuklu yazması, renkli şalvarı, sırma işlemeli yeleği ile tümüyle el ürünü olan Keskin bez bebekleri, ilçe kadınlarının önemli bir gelir kaynağı olma yolunda ilerliyor. Bez bebek kursiyeri 26 kadın ve genç kız, sipariş üzerine başlatılan üretim kursunda hem zanaat öğreniyor hem de geleceğin ustaları olarak yetişiyorlar.

 

ERKÖK HANIMLARA MORAL VERDİ

Keskin deyince akla davul-zurna ikilisi geliyor. Bez bebeklerin hikayesi de, Halk Eğitim Merkezi´nde görev yapan bir usta öğreticinin davul-zurna ve halay çeken Keskin erkeklerinden oluşan çalışmasını gören bir girişimcinin talebi ile başlamış. Girişimcinin temin ettiği malzeme ve kumaşları kullanarak ilk adımı atan kursiyerlerin en büyük mutluluğu ise yaptıkları bez bebeklerin alıcısının olması. Her bir parçası el işçiliği ile üretilen bez bebeklerin üretimini kurs bitiminden itibaren evlerinde devam ettirecek olan Keskinli kadınları Halk Eğitim Merkezi´nde ziyaret eden AK Parti Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanı Nebahat Erkök, hanımlara moral verdi.

 

ARI GİBİ ÇALIŞIYOR

Kadın kursiyerlerle sohbet ederek, hünerli ellerin başarısını gönülden desteklediklerini ifade eden Kadın Kolları Başkanı Nebahat Erkök, 'Kültür beşiğimiz Keskin ilçemizde kadınlarımız, bir değerimizi daha gün yüzüne çıkarmak için arı gibi çalışıyor. Halk Eğitim Merkezimizde Keskin ilçemizin bir değerini daha tüm Türkiye´ye ve dünyaya tanıtacak usta kadınlarımız yetişiyor. Cumhurbaşkanımızın Kıymetli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin de ifade ettiği gibi, dünyanın her zamankinden daha çok kadın gücüne ihtiyacı var. Hanımlarımızın emeklerinin değere dönüşmesi için daima yanlarında olacağız.' diye konuştu.

 

GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATILDI

'Keskinimizde çok güzel bir projeye imza atıldı' diyen Nebahat Erkök, 'AK Parti kadınlarımızın siyasette, ekonomide, bilimde kendi başarı hikayelerini yazmaları noktasında daima öncülük etmiştir. Temennimiz Keskinli kadınlarımızın buradan bir başarı hikayesi yazarak, tüm kadınlarımıza örnek olmasıdır. Bizim üzerimize düşen vazife ise onlara destek olmaktır' diye konuştu. Kursiyer kadınlar, büyük bir fırsat yakaladıklarını belirterek, satış ve pazarlama konusunda destek olunması halinde yüksek sayılarda üretim yapabileceklerini söylüyorlar. Haber: Kenan Kuzucu

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!