PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE TÜMÖR

Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzman Doktoru Tekin Akça ve Beyin Cerrahi Uzman Doktoru Yahya Efe Güner, hastaneye baş ağrısı şikayeti ile gelen 61 yaşındaki Salih Zararsız isimli hastada yapılan tetkiklerinde beyinde portakal büyüklüğünde tümör tespit edildiğini ve hasta yakınlarına bilgi verildikten sonra ameliyat edildiğini söyledi. 

AMELİYATLAR AZ SAYIDA MERKEZDE YAPILIYOR

Doktor Güner, 'Bu tür ameliyatlar az sayıda merkezde yapılıyor. Tümör, göz küresi, çene çukurunun üst bölgesi ve kafatası kemiğinin sol yarısında bulundu. Yapılan ameliyat başarılı geçti. Hastada herhangi bir şikayet veya problem olmadı. Tümör çıkarıldıktan sonra göz küresini çevreleyen kafatası kemiği ve çene kemiğinin üst bölgesi ile kafatasını çevreleyen kemik dokusu yerine başarılı bir şekilde yerleştirildi. Yerleşim bölgesi nedeniyle beyin dokusunun derininde olması nedeniyle yüksek riskli olan bu ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandı”

 

Deprem Uzmanı Naci Görür o illeri uyardı! Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde… Deprem Uzmanı Naci Görür o illeri uyardı! Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde…

ESKİ YAŞANTISINA GERİ DÖNECEK

Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Tekin Akça  “Bu ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesinde 2 gün takip edilen hasta serviste herhangi bir şikayeti olmadan takip ediliyor. Herhangi bir problem yaşanmazsa hasta eski yaşantısına yakın zamanda döneceği öngörülüyor. Bu tip ameliyatlar az sayıda merkezlerde ve 3. basamak hastanelerde yapılabilmekte, İlimiz Yüksek İhtisas Hastanemiz de bu büyüklükte bir tümörün hastada herhangi bir şikayet olmaksızın başarılı bir şekilde yapılabilmesi bizim için büyük bir kazançtır” dedi.