BİN KİŞİLİK HİZMET KAPASİTESİ

Kırıkkale´nin tarihi kültür ve geleneklerini yaşatmak amacıyla yaptırılan ‘Kırıkkale Tarihi Evleri´ yeni bir işletmeye daha kapılarını açtı. Fabrikalar Mahallesi Atatürk Bulvarı No:10/A üzerinde Beykonakları restaurant, pastane, kafe ce bistro 2,5 dönüm açık ve 1 dönüm kapalı bir alana kuruldu. 500 açık ve 500 kapalı alanda toplamda bin kişiye hizmet verecek olan Beykonaklar, dört farklı konseptte hizmet verecek.

 

DUALAR EŞLİĞİNDE KURDELE KESİLDİ

Açılış törenine Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü l Genel Meclis Üyesi Murat Çaykara, Beykonakları işletme sahibi Özkan Özbay ve çok sayıda davetli katıldı. Duaların edilmesiyle birlikte işletmenin kurdelesi kesilerek, Kırıkkale halkının hizmetine açıldı.

 

40 KİŞİLİK İSTİHDAM KAPISI

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi 12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi

Beykonakları hakkında bilgi veren işletme sahibi Özkan Özbay, “İşletmemizde ürettiğimiz ürünlerin tamamı bizlere ait. Bizler buraya altı ay gibi bir emek harcadık, güzel bir çalışmayı ortaya koymak için. Güler yüzlü 40 kişilik personelimiz 2,5 dönüm açık alanı var bir dönüm kapalı alanı ile yemekli, toplantılar ve iş adamlarımızın tercih edebileceği güzel bir mekan oldu. Açılışımda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR MEKAN

Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Kırıkkale için simge olacak bir bütün, ele alınması gereken Büyük Şehir Parkı ile simge olacak bir yerde bulunuyor. Kırıkkale için burası ivme kazanacak bir bölgemiz. Vatandaşlarımızın burada güzel vakit geçirebileceği bir çalışma olmuş. Belediyemiz burayı kiraya verirken çok ince eledi, sık dokudu.  Kırıkkale için marka bir yer oldu. İşletme sahibimiz de bu işin duayeni. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

 

KIRIKKALE´NİN SİMGESİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bugün burada bir işletme açıyoruz. Kırıkkale´mizin şehir kimliği oluşması noktasında önemli bir yer. Şehrimizin simgesel bir çarşısında böyle bir yeri açıyoruz. İnşallah Kırıkkale´ye gelenlerin, Kırıkkale evlerinin simgesi adı altında unutulmaz hatıralarını paylaşacağı bir yer oldu” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılışa katılanlara çeşitli ikramlar yapıldı.