İLK KANDİL REGAİB KANDİLİ

Üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaib Kandili hakkında İl Müftüsü Bekir Gerek, açıklamalarda bulundu. Tüm Müslüman âlemi ve Kırıkkale halkının kandilini kutlayan Gerek, “Üç aylarda idrak ettiğimiz ilk kandil Regaib Kandilidir. Regaib, arapça bir kelime olup regibenin çoğuludur. Herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek, bağış ve iyilik  demektir.  Receb´in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Allah´ın kullarına rahmet ve bereketinin, lütuf ve ikramının bol bol verildiği gece anlamındadır. İşte böyle bir geceyi 07 Nisan Perşembe akşamı (yani yarın) tekrar idrak edeceğiz”

Pitbull cinsi köpeklerin özellikleri nelerdir? Pitbull cinsi köpeklerin özellikleri nelerdir?

 

FAKİR VE YOKSULLARIN GÖNLÜNÜ HOŞ EDİN  

“Regaib gecesine özgü bir ibadet şekli yoktur. Fakat bu gecede bol bol istiğfar etmeye, kaza ve nafile namazları kılmaya, Kur´an-ı Kerim okumaya ve dinlemeye, Peygamber Efendimize salat ve selam getirmeye, kendimiz, ailemiz, milletimiz ve tüm din kardeşlerimiz için dua etmeye, yetimleri ve kimsesiz çocukları gözetmeye, fakir ve yoksulların gönlünü hoş etmeye çalışmalıyız. Anne-baba ve büyüklerimizi unutmamalı, hayatta ise hayır dualarını almalı, vefat etmiş iseler  hayır ve dualarla onları yad etmeye, namazlarımızı camilerde cemaat ile kılmaya çalışarak, Kur´an okuyarak ve dinleyerek gecenin bir bölümünü camilerde ihya etmeye çalışalım”

 

CAMİLERDE  MEVLİT VE DUA PROGRAMLARI TERTİP EDİLECEK

“Kandil Gecesi münasebeti ile başta  Nur Camii olmak üzere İhsaniye, Nokta, Çarşı, Gürler, Fırınlı ve diğer bütün camilerimizde yatsı namazından önce sohbet ve yatsı namazından sonra “Mevlit ve dua programları” tertip edilecektir. Bu programlara eş ve çocuklarımız ile birlikte iştirak edelim. Çocuklarımıza kandillerimizi öğretmeye ve ihya etmelerini sağlamaya çalışalım. Bu duygularla Kırıkkale´li hemşerilerimin  üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah´tan bizleri sağlık ve afiyet içerisinde daha nice kandillere ulaştırmasını, hayatımızın her anını hayırlı hizmetler ve makbul amellerle geçirmeyi nasip etmesini, milletimizin birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin güçlenmesine vesile olmasını ve terörün bitmesini diliyorum” dedi.