GÜNCEL 4.11.2019 16:41:19
BENCE KIZILAY

BENCE KIZILAY

Kırıkkale Kızılay Şubesi tarafından Kızılay haftası münasebetiyle ‘Bence Kızılay´ kutlama programı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programda, Kızılay´ın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Kızılay Haftası münasebetiyle, Kırıkkale Kızılay Şubesi tarafından ‘Bence Kızılay´ isimli kutlama programı gerçekleştirildi. MKE Destek Tesisleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Bence Kızılay´ kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Başladı. Daha sonra ise Ömer Hakko tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

NİÇİN KIZILAY

‘Bence Kızılay´ kutlama programının açılış konuşmasını Kırıkkale Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler yaptı. İşler yaptığı açılış konuşmasında, “Niçin Kızılay, bizler ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir´ İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır´ diyen bir ümmetin çocuklarıyız. Dolayısıyla nerede bir aç, nerede bir fakir, nerede bir yoksul, nerede bir mağdur, nerede bir sıkıntıda kalan varsa aslında onların yanında olmak bizlerin görevi”

 

SİZLERDEN DESTEK ALIYORUZ

İşler, “Ecdadından gelen bir vazifemiz, görevimizdir hem de inancımızdan gelen görevimiz, kanımızda olan sorumluluğumuzdur. Tabi ki biz Kızılaycı olmaktan gurur duyuyoruz. Sizin gibi gönüllü Kızılaycı olanlardan destek alıyoruz. Biz diyoruz ki iyi ki Kızılay var, Kızılaycılık, Kızılay gönüllüleri var.

 

İNSANLIK VASFINI YERİNE GETİRENLER

“Ben ne zaman bir fakire yoksula ihtiyaç sahibine onun ağlayan gözünü, hüzünlü yüzünü bir damla güldürebilirsek insan olduğumu anlıyorum. Bu duygunun sevincini tarif edemiyorum. Allah birçok canlı yaratmış. Ama insanı diğer canlılardan ayıran özelliğimiz paylaşabilir olmamız. Paylaşabilen insanlar insanlığın vasfını yerine getirenlerdir” dedi.

 

KIZILAY´IN YILDIZI OLABİLİRSİNİZ

Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Taş´ta programda görüşlerini ifade etti. Taş, 'Bu programı düzenleyen yöneticilere teşekkür ediyorum. Kızılay´a sadece maddi anlamda yardım etmeyebilirsiniz. Gönül olarak ta yardım edebilirsiniz. Kızılay bayrağında yıldız yok ama siz Kızılay´ın yıldızı olabilirsiniz. Gayretleriniz sizi birer yıldız yapacaktır´´diye konuştu.

 

KIZILAY´IN BU FAALİYETLERİNE İLK DEFA ŞAHİT OLDUM

Kırıkkale Eğitim Birsen Şube Başkanı Yasin Pekuz´da programda söz aldı. Pekuz, 'Kızılay´ın Kırıkkale´de büyük hizmetlerini görüyoruz. Kırıkkale´de yaşıyorum. Kızılay´ın bu faaliyetlerine ilk defa şahit oldum. Mustafa Başkan okullara giderek farkındalık oluşturuyor. Kızılay faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın´´

 

KIZILAY´IN YANINDA OLDUKLARINI BELİRTTİ

Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı  Kızılay´ın yaptığı faaliyetleri değerlendirdi. Mustafa İşler´e teşekkürlerini iletirken Kızılay´ın yanında olduklarını belirtti. Programda 3 çocuk annesi Sibel Uçan söz alarak Mustafa İşler´e kendisine ve muhtaç kişilere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. 

 

GENİŞ KATILIM

Gerçekleştirilen kutlama programına Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Taş, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, MKE Destek Tesisleri Müdürü Mustafa Çuvaloğlu, Eğitim Birsen Şube Başkanı Yasin Pekuz, Tüm muhtarlar dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı, sivil toplum örgüt başkanları ve vatandaşlar katıldı. HABER: EMEL SELCİ


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024