Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı basın mensupları ile bir araya geldi. Başkanlık makamında yapılan basın toplantısına Başkan yardımcılarından Erol Mutlu Bakır ve Şükrü Göktaş'ta katıldı. Başkan Saygılı belediye hisselerindeki icranın kaldırılması, parkomat uygulaması ve yapılandırma ile ilgili olaark önemli açıklamalarda bulundu.

İcra kalktı

Başkan Saygılı Kırıkkale Belediyesi mücavir alan içerisinde Belediye hissesi bulunan arsalarda çeşitli kurumların icrası bulunması nedeniyle vatandaşların arsa bedellerini belediyeye yatırmalarına rağmen tapularını alamadıklarını bu sorunun ortadan kalkması için yoğun uğraş verdiklerini belirterek 'Kırıkkale Belediyesi'nde 10 yıllık bir süre içerisinde yol kesintisi münasebetiyle vatandaşların arazilerin içerisindeki Belediye hisseleri var. Bu belediye hisselerini vatandaşlarımız geçmişte satın almışlar fakat üzerlerindeki Kırıkkale Belediyesi ve SGK'ya olan borçları nedeniyle bunların tapusunu alamadılar. Tapu tahsis belgeleriyle gece kondu konumunda olup da tapu bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyetleri söz konusuyduYeni çıkan yasa ile biz bir çalışma yaptık. Kırıkkale Belediyesi'nde hissesi olup da satın alan fakat tapularını alamayan vatandaşlarımızın Belediye hisseleri üzerindeki hacizleri kaldırdık. Daha önce satın alanlar parasını ödeyenler tapularını bugün itibariyle alabilir. Emlak Müdürlüğüne müracaatları ile tapularını alabilirler. Bu süreli bir kısım. Kırıkkale Belediyesi'nin SGK ile ilgili olarak borç yükü oldukça fazla. Bizlerde bu taksitlendirme işlemlerine müracaat ederek oradaki hacizlerin kaldırılması ile ilgili ödemeleri yaptık, girişimlerde bulunduk' ifadesini kullandı.

Tapular teslim edilecek

Başkan Saygılı ayrıca 'Geçmişte satın alanlar gelip tapularını alabilecekler. Yıllardır beklenti içerisinde olan bir mağduriyetti. Halk gününde vatandaşlarımız bu konuyu dile getiriyorlardı. Bize 12 günlük bir süre verdiler. 12 gün içerisinde müracaat ederlerse tapularını teslim edeceğiz' ifadesini kullandı

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

Bizde rahatsızız

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı son günlerde esnafların büyük rahatsızlık yaşadığı parkomat konusu ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Başkan Saygılı ihalenin ardından firma ile ilgili olarak çok sayıda şikayet aldıklarını son günlerde esnaflare yönelik ödeme emirlerinin gelmesi ile esnafların şikayetlerinin bir kat daha arttığını söyledi. Başkan Saygılı ' Firmadan bizde rahatsızız.Yasal olmayan bir durum var.Bu durumların tesbitini yaptık yapmaya devam ediyoruz. Esnaflarımız firma arasındaki sıkıntının boyutunu biliyoruz. O işi halledeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın' ifadesini kullandı. Başkan Saygılı parkomat uygulamasının bir zorunluluk olduğunu parkomat uygulamasının asıl amaçının şehir trafiğini rahatlatmak olduğunu uygulama olmadığı taktirde ilimizdeki trafiğin kermekeş olacağını söyledi.

Önceliğimiz çalışanlarımızın maaşı

Başkanı Saygılı göreve geldikleri günden bu yana ilk hedeflerinin çalışanlarının maaşlarını ödemek olduğnu bu güne kadar bunu başardıklarını belirterek 'Çalışanlarımızın geçmişe dönük maaş problemi yok. Bizim yönetim tarzımız bu. Önce çalışanımız evine ekmek götürecek. Bunu defalarca söylemiştim. Önce personel maaşlarını kontrol ediyoruz. Daha sonra diğer ödemelere' şeklinde konuştu.

Yapılandırmayı kaçırmasınlar

Başkanı Saygılı son olarak emlak vergisi ve su borçları için yapılandırmanın bir ay daha uzatıldığını belirterek ' Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasın. Hükümetimizin vatandaşlarımıza yönelik yaptığı en iyi uygulamalardan biri' ifadesini kullandı.

Halk günü amacına ulaştı

Başkan Saygılı ayrıca göreve başladıktan sonra uygulamaya koydukları halk günün amacına ulaştığını belirterek ' Vatandaşlarımızla daha sıcak ilişkiler kurmamızı sağladı. Halk gününe gelen vatandaşlarımıza mutlaka geri dönüşüm yapılıyor. Sıkıntıların çözümü için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra oraya gelipte derdini söyleyemeyen vatandaşlarımız için bayan arkadaşlarımız yardımcı oluyor. Böylelikle bir çok problemi çözdük. Benim açımdan halk günü amacına ulaştı' ifadesini kullandı.