GÜNCEL 16.02.2017 12:43:06
BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM

3. Lig 2. Gurupta mücadele eden ve sıkıntılı günler geçiren T.M. Kırıkkalespor yöneticisi ve Haber 71 Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çağlar Atmaca Haber 71 Gazetesinde “Tiksiniyorum” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında birlik

 

İşte Çağlar Atmaca´nın “Tiksiniyorum” Başlıklı yazısının tamamı.

 

TİKSİNİYORUM!

 

Ne sezon be!

Ne mücadele!

Ne kavga ama…

 

Ha düştük, ha düşeceğiz derken kendi kendimize düşüreceğiz takımı…

 

O gitsin, bu gelsin, ben şucuyum, sen bucusun, o tarafsız derken;

Kimsenin aklına tek tarafın Kırıkkalespor olması gerektiği gelmiyor…

 

Takım düşse kına yakacak insanlar tanıyorum…

Sırf istediğim olmadı, dediğim olmadı diye takım yenilsin diye pusuda yatanları tanıyorum…

 

Onları tanıdıkça midem bulanıyor, Tiksiniyorum!

 

Ne oldu düştü mü Kırıkkalespor? Bittik mi? BAL´a mı döndük? Niye kaybediyorsunuz inancınızı? Neyin derdindesiniz?

 

Dedim ya midem bulanıyor, kusacağım ama zamanı değil…

Kustuğum an Kırıkkalespor´a zarar vereceğimi biliyorum, onun için kusmuğumu yutuyorum!

 

Hiç kâğıdı kalemi alıp elinize baktınız mı lige? Kırıkkalespor nerede? Rakipleri nerede? Fikstür avantajı kimde? Rakiplerimizin oynayacağı maçlar neler?

 

Ne bu hoca gitsin çığırtkanlığı? Gelin bakalım hocanın formuna…

 

Sezonun ilk yarısında deplasmanda 1 puan aldığımız Yomra´ya karşı kendi evimizde galip gelmişiz.

 

Kendi evimizde sezonun ilk yarısı berabere kaldığımız ve 1 puan aldığımız Kırkhan´dan deplasmanda yine 1 puan almışız.

 

Sezonun ilk yarısında 3 farklı yenildiğimiz ve izleyenlere göre rakibin oyun oynayarak takımımızı rezil ettiği Düzce, bu sefer Kırıkkale´ye geldi… Maç boyunca daralttığımız rakibimiz hakemin yanlı katliamı ve eşit olmayan şartlar altında takımımızı 2-1 yendi.

 

Sahamızda 3-2 bizi yenen Dersim, bu sefer takımımızı Türkiye´nin en zor deplasmanında 2-0 yendi. Maç öncesi, esnası ve sonrası olaylardan futbolcuların etkilendiği görmezden gelmek art niyetliliktir.

 

Ve Bodrum, ligin ilk yarısında Teknik Direktör Alaattin Çiçek´e göre tesadüfen yendiğimiz tek takım, bu sefer Kırıkkale´ye konuk oldu. 1-0 öne geçtiğimiz, hakemin olmayan bir penaltısı ile rakibin 1-1´i yakaladığı maç. Hakem ilk verdiği penaltıdan etkilenmiş olacak ki olmayan bir penaltıda lehimize çaldı atsak öne geçeceğiz morallerimiz yükselecek ve belki de maçı alacağız ama bu sefer tesadüfen değil söke söke… Penaltıyı gole çevirememenin etkisi altında kalmış takımımızın 2. yarı için morali yükseltilmesi gerekirken kusmamam gereken bazı nedenlerden dolayı iyice gardı kırılmış ve kaybetmişiz.

 

Diğer bir pencereden bakacak olursak 5 haftada ligin ilk 3 takımıyla oynamışız ve bizim gibi düşmemek üzere çırpınan Ligin en zor deplasmanına gitmişiz. Oynadığımız tek iddiasız takımı da yenmişiz. Üstelik 2. yarı yapılan onca transferden dolayı oturmamış bir takımla… 17 maçta 3 hocayla tek galibiyet alan takımımız 5 haftada yine tek galibiyetle kalmış. 5 maçta tek galibiyete bakarsak çok kötüyüz ama yüzeysel değil derine inersek başarılı olmasa da başarısız sayılmaz…

 

Atın ölü topraklarını üzerinizden, bırakın birbirinizle kavga etmeyi. Ligin ilk yarısında bir yazı kaleme almış ve bize bir düşman gerek demiştim. Evet, bize bir düşman gerek çünkü bir düşmanımız yani bir Yozgat´ımız olduğunda birbirimizi yemeyi bırakıp onlarla uğraşacağız ve hep birlikte Kırıkkale´yi düşürmeye değil rakipleri düşürmeye bakacağız.

 

Gelin Kırıkkale´nin oynayacağı 12 maça bakalım Pazar, Erba, Tire, Halide Edip, Manisa, Derince, Dardanel, Bursa, Çatalca, Kemer, Silivri, Batman… Bunlardan 3 takım 4,5 ve 6. sıralardalar, Manisa, Halide Edip ve Silivri. Oynayacağımız 3 takımda 14, 15 ve 16. sıradalar, Dardanel, Bursa ve Derince. Diğerleri Ligde iddiası olmayan rakipler. Ligin ilk 3 sırasında şampiyonluk kovalayan rakiplerle maçlarımızı tamamladık. Belki sondan bir hafta önce oynayacağımız Silivri´de o zaman iddiasını kaybetmiş olacak. 14, 15 ve 16. sıralardaki rakiplerimizden Derince ve Bursa Kırıkkale´ye gelecekler…

 

Gelin birde rakiplerimizi analiz edelim…

 

Dersim; Ligin ilk 6 sırasında yer alan takımlardan Düzce, Bodrum, Halide Edip, Manisa ile oynayacaklar. Üstelik bizim hiç maçımız kalmayan ilk 3 sıradan 2 takımla oynayacaklar. 14, 15 ve 16. sırada ki 3 rakibimizle de maçları olacak. Kalan 12 maçın 7´si kendi evinde 5´i deplasmanda olacak.

 

Derince; Ligin ilk 6 sırasında yer alan takımlardan Bodrum, Kırkhan, Düzce, Silivri ile oynayacaklar. Üstelik bizim hiç maçımız kalmayan ilk 3 sıradan 3 takımla da oynayacaklar. 14, 15 ve 17. sırada ki 3 rakibimizle de maçları olacak. Üstüne bir de Kırıkkale´ye gelecek.  Kalan 12 maçın 6´sı kendi evinde 6´sı deplasmanda olacak.

 

Yeşil Bursa; Ligin ilk 6 sırasında yer alan takımlardan Bodrum, Kırkhan, Düzce, Silivri ile oynayacaklar. Üstelik bizim hiç maçımız kalmayan ilk 3 sıradan 3 takımla da oynayacaklar. 14, 16 ve 17. sırada ki 3 rakibimizle de maçları olacak. Üstüne bir de Kırıkkale´ye gelecek. Kalan 12 maçın 5´i kendi evinde 7´si deplasmanda olacak.

 

Çanakkale Dardanel; Ligin ilk 6 sırasında yer alan takımlardan Bodrum, Kırkhan, Düzce, Silivri ile oynayacaklar. Üstelik bizim hiç maçımız kalmayan ilk 3 sıradan 3 takımla da oynayacaklar. 15,16 ve 17. sırada ki 3 rakibimizle de maçları olacak. Üstüne bir de Kırıkkale ile oynayacak. Kalan 12 maçın 5´i kendi evinde 7´si deplasmanda olacak.

 

Çok daha önemli bir konu var ki rakiplerimizin hepsi bizimle ve birbirleri ile oynayacaklar. Yani birbirlerine karşı puan kaybedecekler. Benim için takımın ölçüsü iddiası olmayan takımlara karşı kendi evimizde mutlak galibiyet deplasmanda en az beraberliktir. Rakiplerimizi ise kesinlikle yenmemizdir, Dersim maçını kozmik şartlardan dolayı affedebiliriz ama kritik bir maçı kazanmaları halinde mesela önümüzde ki Pazar maçını. Pazar maçını yener içerdeki Erba maçını yener üstüne Tire ile dışarıda berabere kalırsak takım başarılı demektir. Sonra ki Halide Edip, Manisa ve Derince maçlarından, Derince´yi yenmek kaydı ile 4 puan çıkartırsak ligi kurtardık demektir. Daha sonra ki Dardanel, Bursa ve Çatalca maçlarından Bursa´yı kesin yenmek üzere en az 5 puan çıkartırsak ligin son üç haftasına düşme korkusu yaşamadan girmiş oluruz. Analizlerime göre dışarıda ki Çatalca yada içeride ki Kemer maçı bizi matematiksel olarak ligde kalmamızı sağlayacak maçlardır.

 

Bu tabloya bakıp bu takımın düşeceğine inanan varsa o zaten ya art niyetlidir yada zaten takımına inancı yoktur. Ben inanıyorum kardeşim! Denizi 4 puanla geçtik dereye geldik. Şu dakika yapılacak en kötü şey hoca değiştirmektir. Çünkü şu dakikada hoca değiştirmek demek 3 haftayı kaybetmek demektir. Çünkü bugün Fatih Terim´le bile masaya otursanız 3 hafta isteyecektir, 3 hafta istemeyen hoca ya bizi kandırıyordur, ya kendini kandırıyordur ya da ligin ilk haftasından bu yana her maçı izliyordur.

 

Size takımın başarılı olduğunu falan anlatmaya çalışmıyorum. Size yalnızca zoru geçtiğimizi anlatmaya çalışıyorum. Üstelik 2. yarı yapılan onca transferden dolayı oturmamış bir takımla en zorlu haftaları geride bıraktığımızı göstermeye çalışıyorum. Üstelik ligin en son kampa çıkan, en sonra transfer yapan takımının en zorlu maçları geride bıraktığını söylemeye çalışıyorum. Hem hoca değiştirmek kesin çözüm mü? Bu sezon takımın başında çıkan 4. hoca değil mi Bülent Hoca? Hangisi ilaç oldu?

 

Hiçbir şey yapmayalım mı? Yapmalıyız! Mesela Kırıkkale´yi tanıyan ve Futbolu bilen bir Sportif Direktör getirmeliyiz. Getirmeliyiz ve takıma zarar veren futbol cahillerini Teknik heyetten, futbolculardan uzak tutmalıyız… Mesela Takımı Kırıkkale´ye getirmeliyiz. Hem de mevcut kulübün olduğu yere getirmeliyiz. Getirmeliyiz, çünkü kulüp havasını yakalamalıyız. Mesela maçları Fikret Karabudak´ta oynamalıyız, oynamalıyız ama takımımızı baskı altına almak, hocayı baskı altına almak için değil, rakipleri ve hakemleri baskı altına almak için Karabudak´ta oynamalıyız.

 

Şimdi herkes şapkasını çıkartsın ve önüne koysun… Kırıkkalespor için bunu en az bir kere yapsın, yapmayanın başka bir çıkarı vardır ki konuşmasın… Kayyumu, Başkanı, Sendikası, Teknik Direktörü, Futbolcusu ve taraftarı herkes bunu bir kere yapsın. Herkes hatalarını bir kenara bıraksın ve kenetlensin. Hani Semih Çeltik kardeşim yazmıştı ya bu takım düşmez, düşerse biz düşürürüz… Çok doğru söyledi kardeşim… Biz düşürmeyelim bu takımı, düşerse de herkes elinden geleni yapmış olsun. Ligin sonunda kimse kimseye sen şunu yaptın bundan düştü, sen bunu yaptın ondan düştü demesin, diyemesin.

 

Herkese birlik ve beraberlik çağrısı yapıyorum. Özellikle taraftarlarımızı buna davet ediyorum. Gelin maçları Karabudak´ta on binlere oynayalım. İstifa çağrılarını, kavgaları, çekişmeleri bir kenara bırakalım. Geçen sezon tek gayemiz nasıl Takım Şampiyon yapmak olduysa bu sezonda aynı havayı düşmemek için yakalayalım. Kim ki kişisel hırslarına yenik düşerse onun Allah bin kat belasını versin, kim ki kendi çıkarlarını bu takımın üzerinde görürse ona Allah gün göstermesin. Ben inanıyorum ki siz bu desteği verdiğiniz takdirde bu takım düşmeyecektir. Size söz veriyorum, siz takımı 90 dakika her şartta destekleyin, bir birimizi değil rakipleri ve hakemleri etki altına alın. Futbolcularımızı, hocamızı bağrınıza basın ve buna rağmen bu takım düşerse, matematiksel olarak bu sağlanırsa bunun olduğu gün maç sonrası orta sahaya çıkacağım ve oturacağım, sizde bana ağız dolusu küfredin, bela okuyun. Siz bir olduğunuz ve destek olduğunuz halde takım bu ligde kalmazsa beni Kırıkkale´de sokağa çıkamaz hale getirin. Söz veriyorum, nasıl ki hayatım boyunca her yaptığımın ve söylediğimin bedelini aslanlar gibi ödedimse, bu isteğimin de sağlanması halinde başarısızlık olursa, söylediklerimin bedelini ödemeye hazırım. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024