7 BİN ÖĞRENCİNİN YARARLANMASI BEKLENİYOR

Kent genelinde yapılan planlama ile okul öncesi çocukların yanı sıra ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin de yararlanabileceği merkezde, 7 bin öğrencinin yararlanması bekleniyor. Bebek ve Çocuk Kütüphanesinde minikler için her şey düşünüldü. Çocukların rüyaları adeta burada gerçeğe dönüştürüldü. Çocuklar bu merkeze aileleriyle birlikte gelerek kendilerine ayrılan sürede hoşça vakit geçirebiliyorlar. Çocuklara görevli öğretmenleri ve personel tarafından bilgilendirmelerde bulunularak etkinlik kapsamında çocuklara polis, asker, itfaiyeci, hemşire ve diğer mesleklerle ilgili kostümler giydiriliyor ve bu meslekler hakkında ayrıca çeşitli bilgiler veriliyor. Daha sonra çocuklar masal köşesine alınarak birbirinden güzel ve ilgi çekici masal ve hikayeler anlatılıyor ve çocukların da anlatmaları isteniyor.

 

Kırıkkale’de köy içine 2 bin metrekare kilit parke Kırıkkale’de köy içine 2 bin metrekare kilit parke

VERİMLİ VAKİT GEÇİRME İMKANI BULUYORLAR

Merkezin bir diğer etkinlik alanı ise zeka oyunlarının olduğu bölüm. Çocuklara burada birbirinden ilginç oyun ekipmanları ile birçok oyun oynama imkanları veriliyor. Minikler ayrıca burada kendileri için oluşturulmuş küçük odalara da girerek hikaye kitaplarındaki görsellere de bakma imkanı buluyorlar. Çocuklar etkinlikler sayesinde cıvıl cıvıl, rengârenk bir ortamla hoşça vakit geçirmelerinin yanı sıra, tiyatro etkinlikleri, zeka oyunları, beceri ve sanatsal etkinlikler sayesinde mutlu ve neşe dolu bir gün geçiriyorlar. Birbirinden güzel çok sayıda görselin olduğu merkezde düzenlenen etkinlikler sayesinde çocuklar, kelime hazinelerini geliştiriyor, kitap sevgisi aşılanarak kitapları sevmeleri sağlanıyor ve çocukların özgüvenleri de geliştirilmiş oluyor. Çocuklar, eğlenerek dolu dolu, verimli vakit geçirme imkanı buluyorlar.

 

MUTLU GELECEKLER OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi muhabirimize yaptığı açıklamada, kendilerine emanet edilen çocuklara bilgi ve beceri kazandırılmasının yanı sıra bir o kadar da önem taşıyan çocukların mutlu ve huzurlu bir ortamda olmaları gerektiğini söyledi. Günümüzde eğitim öğretim yaşının daha erkan yaşlarda başladığını ifade eden Tüfekçi, 'Bebek kütüphaneleri şu an Türkiye´de yaygınlaşmaya başladı. Biz de Kırıkkale´de KOP´la işbirliği içersinde özel bir kütüphane oluşturduk. Çocuklar bu güven ortamında renkli ve cıvıl cıvıl etkinliklerini yapmaya başladılar. Çocuklarımız burada anneleri ile beraber Kırıkkale´nin bütün okul öncesi çağı, hatta ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimiz de gelebilecekler. Zaman zaman aileleriyle birlikte etkinlikler yapacaklar. Aynı zamanda burada çocuklar hem masal dinleyecek, hem anneleriyle birlikte kitap okuma etkinlikleri yapacaklar, bunları yaparken de eğlenecekler. Dolayısıyla çocuklar eğitime, aslında hayata bir sıfır önde başlayacaklar. Amacımız bu. Çocukları hayata renkli başlatmak, mutlu başlatmak, temelini iyi atmak gerekir diye düşünüyoruz. Mutlu gelecekler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu amaçla oluşturulan bir kütüphane burası.' dedi.

 

PROFESYONEL BİR EĞİTİMDEN GEÇİYORLAR

Kütüphanenin 3 ayrı bölümden oluştuğunu belirten Tüfekçi, şunları söyledi: 'Bir kısımda çeşitli kostümlerle tiyatro etkinlikleri yapılıyor. Çocukların hoşuna gidebileceği çizgi film kahramanları ve diğer kahramanlarla ilgili etkinlikler düzenleniyor. Yine eğitsel olarak ambulans, hemşire, itfaiye, doktor, asker gibi her türlü kostüm de var. Bu kostümlerle birlikte çocukları hem tiyatro etkinlikleri yapıyorlar hem de öğretmenlerimiz profesyonel olarak masallar anlatıyorlar. Bir bölümde de zihinsel etkinliklerle ilgili oyunlarımız ve materyallerimiz var. Bu materyallerle çocuklar, özel olarak dizayn edilmiş minik odalarda ev ortamında kitap inceleme imkanı buluyorlar. Ayrıca zeka oyunlarıyla da zihinsel anlamda gelişim sağlamaya çalışıyoruz. Kısacası bu mekanda profesyonel bir eğitimden geçiyorlar”

 

KIRIKKALE´NİN TÜM ÖĞRENCİLERİNE İMKAN SUNUYORUZ

“Üçüncü bölümümüzde de sanatsal etkinlikler, hamurlarla, makasla, yapabilecekleri her türlü sanatsal ve el becerisi eğitimleri yer alıyor. Dolayısıyla çocuk bu kapıdan girdiklerinde hiçbir çocuk, hatta hiçbir annenin buradan güler yüz dışında çıkacağını düşünemiyorum. Mutlu bir şekilde gelecekler. Mutlu bir şekilde çıkacaklar. Burada Kırıkkale´nin tüm öğrencilerine imkan sunuyoruz. Merkezi bir noktada yaptık ki, öğrencilerimiz yararlansın. Bir okula özgü bir şey olmasın istedik. Mevcut 3 bin 500´ün üzerindeki okul öncesi öğrencimiz ile birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizi dahil ettiğimiz zaman 6-7 bin civarında öğrencinin buradan yararlanabileceği bir alan. Bir yıl içerisinde planlı, programlı bir şekilde ve günlere programlanmış şekilde çocuklarımız gelecekler ve burada etkinliklerini yapıp gidecekler'

 

KOP BEBEK VE ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

KOP Bebek ve Çocuk Kütüphanesi Proje Koordinatörü Melike Sevde Kaplan da, 'Biz burada çocuklara erken yaşta okuma bilinci kazandırmak, onları erken yaşta kitaplarla tanıştırmak için bu projeyi başlattık. Çocuklar burada hem bilinçsel, hem zihinsel olarak küçük yaşta hayata hazırlanıyorlar. Onlar için zevkli eğlenceli masal köşelerimiz var. Ayrıca burada drama yapabilecekleri hem kostümleri, hem de sahneleri var. Öğrencilerimiz burada sanatsal faaliyetleri yürütebilecekler. Aynı  zamanda da kitaplarla daha fazla haşır neşir olacaklar.' ifadesini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZLE ÇOK KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİYORUZ

Kütüphaneye gelen çocukların verimli zaman geçirdiklerini belirten Masal Öğretmeni Aslı Kandemir ise, 'Buraya gelen öğrencilerimizle beraber çok kaliteli zaman geçiriyoruz. Çocuklar buraya geldiği zaman eğitim öğretime destek olması açısından zihinsel ve fiziksel becerilerin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Burada masal anlatım yerlerimiz var. Onlara masal anlatarak, kitap okuyarak kelime hazinelerinin gelişmesine, kitapları sevmesine, duygusal açıdan olumlu tutum gelişmesine destek sağlıyoruz. Tiyatro sahnemizde kostümlerimizi giyip canlandırma yapıyoruz. Bu vesile ile özgüven gelişimini de sağlıyoruz aslında burada. Kendilerini rahat ifade edebileceği bir ortam yaratıyoruz. Zeka oyunları bölümümüz var. Buraya gelen çocuklarla beraber bilinçsel aktivitelerine yardımcı oluyoruz. Burada küplerle oynuyorlar, toplama yapıyorlar, sayısal çıkarımlarda bulunuyorlar. Anlamadıkları yerde de biz destek veriyoruz çocuklara. Açıkçası buraya geldiklerinde nasıl zaman geçiyor biz de anlamıyoruz. Bir bakmışız zaman su gibi akıp gitmiş. Hem biz eğleniyoruz, hem çocuklar eğleniyor. Çok verimli bir vakit geçiriyoruz açıkçası.' diye konuştu. Haber: Ahmet Ünal