Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 22.04.2018 13:46:44
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, en karanlık dönemleri mum ışığıyla aydınlatan tüm vatan sevdalısı ecdadımıza şükran borçlu olduğumuz söyleyerek, “Bayrakları bayrak yapan

HEP ÇETİN MÜCADELELER İÇİNDE YER ALDIK

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, ´23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Tarihimizde millet olarak hep çetin mücadeleler içinde yer aldığımızı söyleyen Başkan Karabacak, “Bu toprakları vatan yapmak, işgal sultasının kökünü kazımak, emperyalizmin azgın şiddetini geri püskürtmek hiç kolay olmadı. 7´den 70´e Türk milleti Kurtuluş Savaş´ında, Çanakkale Savaşları´nda ve daha nice savaşlarda cesareti ile yedi düvele meydan okudu, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalcileri yurdumuzdan temizledi. Öyle badireler atlattık ki, öyle isimsiz kahramanlarımız var ki”

 

MUKADDERAT BÖYLEYMİŞ

“Bu milletin evlatları kâh delik ayakkabıyla, kâh çıplak ayakla, kâh yırtık elbiselerle, kâh sadece üzüm hoşafı içerek, kuru ekmek yiyerek savaştı. Erzak ve cephane taşıyan çocuklar, nineler, cepheye gidip savaşan yiğit kadınlar milli mücadeleyi daha da destansı yaptı. Ecdadımız ”mukadderat böyleymiş” demedi. Bu milletin bağımsızlığına düşkün, cesareti ile dağları bile titreten evlatları kara, tipiye, yokluğa, yoksulluğa aldırmadı, aydınlık günleri tahayyül ederek, bağımsızlığımızı kazanmak için onurluca, tüm benliğiyle, ruhuyla mücadele etti”

 

ASLA ŞÜPHE ETMEDİ

“Ulu Önder Atatürk; askeri dehası, yüksek öngörüsü ve yönetim kabiliyeti ile bu milletin evlatlarının kılavuzu oldu. Amasya genelgesinde “Vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyen Atatürk, aziz milletimizin ferasetinden asla şüphe etmedi. En karanlık dönemleri mum ışığıyla aydınlatan tüm vatan sevdalısı ecdadımıza şükran borçluyuz.  “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dedi”

 

İHANET ODAKLARI

“On Beş Yılı Karşılarken şiirinde Mithat Cemal Kuntay. Ne yazık ki bugün hem ay yıldızlı al bayrağımıza, hem de toprak bütünlüğümüze yönelik önemli tehditler vardır. Türkiye çetrefilli, zorlu, keskin bir tarihi dönemeçtedir. Küresel emperyalizm tarafından terör örgütleri eliyle adeta çepeçevre sarılan ülkemiz, gerek içte gerekse dışta tek başına mücadele vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C vb. birçok terör örgütünün hedefindedir. Bu hainler avını bekleyen anakonda gibidir. Demokrasi naraları atan, sık sık terörü lanetleyen kimi devletler ise teröre destek çıkmakta, ihanet odakları ile işbirliğine soyunmaktadır. PKK´yı, PKK´nın uzantısı PYD´yi besleyen, büyüten, terör örgütlerine her türlü silah ve teçhizat sağlayan, Türk milletinin birlik ve beraberliğine kast etmiş emperyalist devletlerdir”

 

ÇOK SAĞLAM TEMELLERE İNŞA EDİLDİ

“Öte yandan gaflet ve dalâlet içinde olan bir başka cenah da Cumhuriyet, Atatürk ve devletimizin kurucu değerleri ile hesaplaşma derdindedir. Yalan yanlış bilgilerin esiri olmuş olan bu güruh, tarihi gerçeklerden bihaber, yapı taşlarımıza hoyratça, insafsızca, kara cehaletle saldırmaktadır. Bu hainler Türk milletinin uygarlıktan kopmasını, çok sağlam temellere inşa edilen Cumhuriyetimizi yıkmayı, milletimizi ayrıştırarak, un ufak etmeyi hayal etmektedir. Bölünmekten, kandan, huzurumuza kast etmekten beslenen tüm bu aymazlara fırsat verilmemesi üzerimize düşen büyük bir görevdir. Böylesi koşullarda milletimiz tetikte olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin hangi şartlarda, nasıl kurulduğunu, bağımsızlığımızın timsali kutsal bayrağımızın dalgalanmasının hayat memat meselesi olduğunu her vatan evladının çok daha iyi idrak etmesi gerekmektedir. Bu noktada bizi biz yapan değerlerimize sarılarak, sahip çıkmamız milli bayramlarımızın anlam ve önemini genç nesillere, evlatlarımıza anlatabilmemiz çok büyük öneme sahiptir”

 

 

Anlamlı gün

“TBMM´nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı gururla kutluyoruz. Halkın iradesinin tecelli ettiği, demokrasinin simgesi olan TBMM´yi daha da güçlendirmek, 1920 ruhunu canlı tutabilmek, millet egemenliğinin vazgeçilemez olduğunu haykırmak bu anlamlı günde çok daha önemlidir.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Büyük Önder´in çocuklarımıza çok özel bir armağanıdır. Her 23 Nisan´da çocuklarımız için daha güzel bir gelecek istiyoruz desek de, maalesef bu temenniden öteye geçememektedir. İstismara ve şiddete uğrayan çocuklar, çocukluğu elinden alınmış çocuklar, açlık ve yoksullukla boğuşan çocuklar, teröre maşa yapılan çocuklar, en temel hak olan eğitim hakkından mahrum edilmiş çocuklar, çocuk gelinler… İşte tüm bunlar biz yetişkinleri düşündürmeli ve tedbir almaya yöneltmelidir. Hayatları örselenmiş, hayalleri çalınmış, yalnızlaştırılmış, eğitimsiz bırakılmış çocuklarla ne Türkiye Cumhuriyeti´ni yükseltip, sürdürebiliriz ne de yarınlara umutla bakılmasını sağlayabiliriz”

 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

“Çocuklarımız geleceğimizdir diyorsak, mutsuz çocuklarla sağlıklı nesiller yetiştiremeyeceğimizin bilincindeysek, bilimin ve aklın aydınlığında yürüyen çocuklar hedefliyorsak, vatanını seven, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü her şeyden önde tutan, bayrağına tutkun olan, Atatürk ilke ve inkılaplarını kılavuzu yapan çocuklarla çağdaş uygarlığa ulaşacağımızı biliyorsak, çocuklarımıza yatırım yapmaktan, onların problemlerini problemimiz olarak görmekten kaçınmayacağız.  Bu vesileyle TBMM´nin açılışının 98. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyor; Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatanı bizlere kazandıran aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun” dedi. Haber: Ahmet Özhan


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024