Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor


BİLGİLENDİRME YAPILDI

TGK Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir´in açılış konuşmasıyla başladı. Ev sahibi Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti adına TGK Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Akıncı, program konusunda bilgilendirme yaptı. Çanakkale Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğindeki toplantıya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmet Akıncı, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Hasan Hüseyin Kemal gazeteciler cemiyeti başkanı katıldı. Toplantıda, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Cem Ulucan ile Kurucu Başkan Mehmet Aydın da yer aldı.

 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanlar Kurulu toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir´in açılış konuşmasıyla başladı. Ev sahibi olarak Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti adıma TGK Yönetim Kurulu üyesi İsmet Akıncı “Hoşgeldiniz” konuşması yaptı ve program hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

BEDELİNİ YARINKİ KUŞAK ÖDEYECEK

Kurul toplantısının divan başkanlığı, TGK Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, TGK Yönetim Kurulu üyesi İsmet Akıncı´dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´ndan sonra Sefa Özdemir, Kemer toplantısı sonuç bildirgesini okudu. Onursal Başkan Nazmi Bilgin söz aldı. Bilgin konuşmasında basın özgürlüğü konusuna vurgu yaptı. Brüksel´de AB Projesi kapsamında yaptıkları toplantıda terör örgütlerine destek veren Türk Gazetecilerin katılmalarını nasıl engellediklerini anlattı. Bilgin, Türk medyasındaki tekelleşmenin tek seslilikle ilgili tehlikeli boyuta ulaştığından yakındı, basın özgürlüğü konusunda çeşitli ülkelerden örnekler verdi ve “Biz vaktiyle sendikalara sahip çıkamadık. Ya sendika ya gazete dediler, sendikadan istifa için noter önlerinde kuyruk oluşturduk. Bunun bedelini şimdiki kuşak ödüyor. Bugün eğer az da olsa var olan basın özgürlüğünü koruyamaz ya da geliştiremezsek, bedelini yarınki kuşak ödeyecek. Yeni bir kuşak kaybına tahammülümüz olmamalı” dedi.

 

SAVAŞ ALANLARINI ZİYARET ETTİLER

Genel Başkan Nuri Kolaylı´nın yerel basın sorunlarını ele alan konuşmasının ardından toplantı, TGK 15. Başkanlar Toplantısı ile devam etti. Toplantının ardından katılımcılar Troya Antik Kenti ve Assos Antik Kenti´ni gezdi. Toplantının ikinci günündeyse Çanakkale Boğazı turunun ardından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulu ve üyeleri, Gelibolu Tarihi Alanındaki şehitlik ve savaş alanlarını ziyaret ettiler. Haber: Ahmet Özhan