Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 15.07.2016 16:55:06
BAŞBAKAN TALİMATI VERDİ KÖYLERİMİZİN YOL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

BAŞBAKAN TALİMATI VERDİ KÖYLERİMİZİN YOL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, halk günü uygulaması kapsamında ilimize gelerek açıklamalarda bulundu. Köy yolları konusunda Başbakan Binali Yıldırım´ın bilgilendirdiğini ve bu konuda talimatları olduğunu söyleyerek, ‘K?

 

KÖY YOLLARINI KARAYOLLARI YAPACAK

Bayram tatili ve Milletvekillerinin yoğun TBMM çalışmaları dolayısıyla uzun süredir yapılamayan halk günü uygulaması bu hafta yapıldı. Halk gününe katılan Milletvekili Ramazan Can, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Köy yolları konusunda Başbakan Yıldırım´ın bilgilendirdiğini ve bu konuda talimatları olduğunu söyleyen Milletvekili Can “Başbakanımız Yıldırım´ın talimatları doğrultusunda köy yollarımızı karayolları yapacak ve önümüzdeki 10-15 yıl köylerin yol sorunu kalmayacak” diye konuştu. 

 

GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

AK Parti Milletvekili Can halk günü uygulaması kapsamında Kırıkkale´ye geldi. İl Başkanlığı binasında yapılan halk günü uygulamasına Milletvekili Can´ın yanı sıra İl Başkanı Mürsel Akçay, teşkilat yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Halk günü uygulaması öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Can, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Halk gününü önemsediklerini ve fırsat buldukça yapmaya devam edeceklerine dikkat çeken Can, Kırıkkalelilerin sorunlarının çözümü noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi.

 

YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇAN ÇALIŞMALAR YAPILACAK

TBMM´nin yoğun bir şekilde çalıştığını hatırlatan Milletvekili Can, yatırımcının önünü açan çalışmaların yapıldığını, Başbakan Binali Yıldırım´ın ifade ettiği gibi yatırımcının önüne turkuvaz halı sereceklerini belirtti. Çek yasasında da yeni düzenleme yapıldığını söyleyen Can, çek ile borcunu zamanında ödemeyene adli para cezası, yine ödemezse hapis cezası uygulamasının getirildiğini hatırlattı.

 

1260 KM KÖY YOLU AĞIMIZ VAR

3 Milletvekili ve bir Valinin birlikte gittiği yerlerde karşılık bulunduğuna vurgu yapan Milletvekili Can, Kırıkkale Milletvekilleri olarak Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz ile birlikte ziyaretler yaptıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Bu manada Köy Yollarının Karayolları tarafından yapılması noktasında girişimleri olduğunu belirten Can “Kırıkkale´nin 1260 köy KM yolu ağı bulunuyor. Bu yollarımıza yaklaşık 10 yıldır asfalt atılmıyor. Ayrıca bu yolların asfaltlanması noktasında İl Özel İdare ekiplerinin yeteri düzeyde kültürü olmadığı için atılan asfalt verimli olmuyor. Başbakanımızı ziyaret ederek bu yolların Karayolları tarafından yapılmasını talep ettik. Kendisi de bize kaynak bulmamız tavsiyesinde bulundu. Kaynak bulundu. Başbakanımızı yeniden ziyaret edeceğiz ve konuyu kendisine arz edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

10-15 YIL YOL SORUNU OLMAYACAK

Asfaltlamanın nasıl yapılacağı noktasında çalışmaların sürdüğüne işaret eden Milletvekili Can, sıcak asfalt ve soğuk taş kırma şeklinde asfaltlama yapılacağını söyledi. Önceliğin grup yollarının olacağına belirten Can, “Öncelikle grup yollarımızın uzun ömürlü asfaltlanması için çalışmalar yapılacak. Grup yollarından başlanarak yollarımızın problemleri çözülecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından en az 10-15 yıl köylerimizin yol sorunu olmayacak” dedi. Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay´da Suriyelilere Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, kimlik kartı verilmesi konusunun bazı kesim tarafından provoke edildiğini söyledi. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024