Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 5.09.2018 12:46:35
Başarısızlığın Büyük Ortağı

Başarısızlığın Büyük Ortağı

Başarısızlığın Büyük Ortağı

24 Haziran seçimleri gündemimize girdiği andan itibaren enteresan olaylara gebeydi. İttifak Kanunundan ötürü CHP-İYİ Parti ikilisinden birinin vekil çıkartacağı nerede ise kesindi. Kanun CHP veya İYİ Partinin işine gelirken, en çok zorluğu da MHP´ye çıkartıyordu. Çünkü eski sistemde MHP, Ak Parti oyunun 3´te 1´i ile vekil çıkartırken bu sistemde, yarısından bir fazla oy alması gerekiyordu.

Ancak MHP´nin Erdal Baloğlu başkanlığında son yıllara kıyasla, çok başarılı bir ekibi varken, Ak Partide ise Nuh Dağdelen Başkanlığında tam tersi bir durum söz konusuydu. MHP´de ekipçilik yerini, kenetlenmeye bırakırken, Ak Partide başta İl Başkanı tarafından ötekileştirme operasyonları sürüyordu.

4 Mayıs 2018 tarihinde “Fetö Olsa Ne Yapardı” başlığı altında bir yazı yazmıştım. Yazımda; Terör Örgütü eski gücünde olsa, seçimi etkilemek için hangi yolları kullanırdı sorularını cevaplamıştım. Bu yazıyı yazmamda ki tek amaç, kripto yapılan devreye girip, seçimi olumsuz yönde etkilemelerinin önüne geçmekti. Yani kuzu postu giymiş bir çakalın, sürüye dalmasına karşı Ak Partilileri uyarmıştım. Fetö Olsa Ne Yapardı başlıklı yazımda yazılan her şey bir bir yapıldı. Üstelik bunları yapan İl Başkanının ta da kendisiydi. Şimdi İl Başkanına Fetöcü mü diyorsun diyenler muhakkak olacaktır. Kesinlikle böyle bir iddiam yok, ancak İl Başkanının Kibrine yenik düştüğünü belirtmemizde boynumuzun borcudur.

(Kaynak: http://www.mansetgazetesi.net/haber/feto-ne-yapardi-11229.html )

Peki, seçimlerin 1-1-1 bitmesinde, yani Ak Partinin 3´ten 1´e düşmesinde tek sorumlu İl Başkanı Nuh Dağdelen midir? Elbette değil! Mesela 2009 yılından başarısızlıklarla andığımız Sayın Dağdelen´i tekrar göreve getiren Mustafa Ataş elbette suçludur. İl Başkanının başına buyruk tavırları ile Ak Partilileri küstürmesi, partiden dışlaması karşısında dilsiz şeytana dönüşenler elbette suçludur. Nuh Dağdelen bu kadar hata yaparken sessiz kalan ve partiye zarar vermesine karşı tepki göstermeyen dönemin milletvekilleri elbette suçludur. Bir tek Mehmet Demir´in 3´ün altı başarısızlıktır sözlerini hatırlıyorum, İl Başkanını tenkit edici söz olarak.

Ancak İl Başkanı kadar suçlu bir isim daha var ki O da, Ak Parti 2. Sıra Milletvekili adayı Bayram Salim Bozdemir. Bir kere kardeşi Merkez İlçe Başkanı iken çıkıp aday adayı olması dahi siyasi etiğe sığmayan bir davranıştı. İlle de adaylık düşünüyorsa önce kardeşinin istifa etmesi gerekirdi. Bu hem Ak Partililerin gözünde hem de seçmenler gözünde Salim Bozdemir´e artı puan katardı. Siyasi etikten bi haber Bozdemir kardeşler bununla da sınırlı kalmadılar. Temayül yoklamasına gidilirken zaten Kardeş Bozdemir´in İlçe Başkanı olması sorun yaratırken, birde teşkilat üyelerine baskı yapmaları hatta temayül yoklaması esnasında Genel Merkez yöneticilerinin gözü önünde, diğer aday adaylarına saldırmaları rezalet çıtalarını bir üst seviyeye taşımıştı.

Bütün bunlara rağmen Genel Merkezin Bayram Salim Bozdemir´i aday göstermesi beni fazlasıyla şaşırtmıştı. Şehirde hiç karşılığı olmayan, anketlerde sıfır çıkmış, Kırıkkale´de ezbere 4 tane cadde, 5 tane mahalle sayamayacak bir kişiyi, gözlerinin önünde yapılan şaibeli bir temayüle dayandırarak aday göstermeleri, Ak Parti Genel Merkezinin Kırıkkale´yi gözden çıkarttığının resmi idi.

Şimdi konuşuyorlar, yok eski İl Başkanları, Belediye Başkanları, Milletvekilleri hiç çalışmamışlar. Pardon da yeni başkan ve yeni aday ne kadar çalıştı. Ben söyleyeyim Salim Bozdemir´de, Nuh Dağdelen´de göstermelik çalıştılar. Ak Parti nasıl olsa 2´yi çıkartır diye rahattılar. 3. Sıranın çıkmamasını da İttifak Kanununa bağlar başarılı imajı çizeriz dediler. Bu öngörüleri dahi Kırıkkale´yi ne kadar tanımadıklarının en net fotoğrafıyfı. Süleyman Demirel´in gidin siyaseti öğrenin dediği şehirde insana değer vermeyen, kibirli, kendini beğenmiş insanların başlarına neler gelebileceğini hiç tahmin edemediler. Oysa ben daha aday adaylıkları sürecinde sorunu görmüş ve liste belli olur olmaz, 22 Mayıs 2018´de partilerin oylarına kadar yazarak 1-1-1 olacağını ilan etmiştim.

(Kaynak: http://mansetgazetesi.net/haber/cumhur2-millet1-sonuc1-1-1-11419.html )

Salim Bozdemir şehri tanımadığı gibi, siyaseti de bilmeyen bir isimdi. İnsana nasıl yaklaşacağını bilmeyen bir kişiydi. Seçim boyunca gerek bu köşeden, gerekse sosyal medya hesaplarımdan “Yanıyorsun Fuat Abi” dememe rağmen hiçbir hamle yapmadı. Siyaseti bilmediğini kabul edip, siyaseti bilenlerden destek almayı kendine ar etti. Sahi son güne kadar zaten yanında ki şak şakçılar seçimin 2-1 olduğunu söylemişlerdi. Hiçbir tecrübesi olmayan Bozdemir´de buna inanmıştı. Seçimde para harcayacaksın, paran yoksa aday olmayacaksın. Bir arabam vardı sattım onu kullanıyorum diyerek siyaset yapılmaz. Bunu dersen vatandaş senin yakınlarının kaç milyonluk ticaret yaptığını alır önüne kor. Her yerden antipati kazanan bir adamla Ak Parti uçuruma doğru yürürken rezalet bir mitingle başarısızlıklarını perçinlediler.

Dünyanın en büyük dersi başarısızlıktan alınan derstir. Bunlar o kadar yüzü kızarmayan adam çıktılar ki hiçbir başarısızlığı kabul etmediler ve hiç birinden ders almadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızdan hiçbir şey kapmamış 2 adam Ak Partinin Kırıkkale´de sonunu hazırladılar. Başta dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım olmak üzere bütün Kırıkkale Mitingin fiyasko olduğunu gördü ama bir tek Nuh Dağdelen ve aveneleri görmedi. Seçimden sonra “Nuh´un Gemisi Battı” Başlığı ile bir yazı kaleme aldım ve Nuh Dağdelen´e yakınlarının, dostlarının hatırlatması gereken bir şeyi “İstifanın da bir hizmet olduğunu” hatırlattım. Nuh Dağdelen bu hizmetten de kaçınarak Ak Partimize zarar vermeye devam ediyor. Hem de aynı entrikaları yapmaya devam ederek.

Neymiş Nuh Dağdelen Belediye Başkan Adayı olmak için Genel Merkez ile görüşecekmiş. Eğer Genel Merkez Nuh Dağdelen´e aday olma derse yine Bayram Salim Bozdemir´i aday yapmak için aynı senaryoları tekrar edecekmiş. Yani bu muhteşem ikili Kırıkkale´de Ak Partiyi yerle yeksan etmek için yemin etmişler. Yani FETÖ olsa ne yapardı? Başlıklı yazımda ki her şeyi yapmaya karar kılmışlar.

Efendiler!

Hala görmediniz mi?

Halk sizi sevmiyor, sizin yüzünüzden Ak Parti zarar ediyor!

Hem siz hala teşkilat Başkanlığında Mustafa Ataş mı var sanıyorsunuz?

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024