SİYASET 2.07.2020 20:17:17
BALOĞLU; ‘CUMHUR İTTİFAKI SEÇİM İTTİFAKI DEĞİLDİR´

BALOĞLU; ‘CUMHUR İTTİFAKI SEÇİM İTTİFAKI DEĞİLDİR´

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, cumhur ittifakı ve büyük kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhur ittifakının bir seçim ittifakı olmadığının altını çizen Baloğlu “Biz bu ittifaka bir seçim ittifakı olarak bakmadık. Zarar ver

BU ÜLKE BİZİM

Baloğlu yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Ülkemiz üzerinde planlar yapan mihrakların, Türkiye´yi kaos ve kargaşa ortamına sürüklemek için düğmeye bastığına dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu; “ABD merkezli plan kurucuların yerli işbirlikçileri ile başlatmış olduğu taarruz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin kalkışmanın daha ilk dakikalarında ki  açıklamaları, metanetli duruşu ve talimatları ile olayın seyrinin değişmesine sebep olmuştur. Rüzgarın nerden eseceğini bekleyen kişi ve gruplara fırsat vermeden MHP Genel Merkezi´nden ülkemizin bekası için ayrılmayarak Türk milletine büyük bir mesaj vermiştir. bu ülke bizim ve kanımız canımız pahasına kimseye vermeyiz.”

HDP VE ONUN TERÖR UZANTISI

“Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandırılması akabinde kirli pazarlık ve münafıklık peşinde koşan şer odakları, siyasi çizgisi hiçbir zaman buluşmamış örgütleri, siyasi partileri, bazı platformları bir araya getirmek için girişimlerini hızlandırmışlardır. İngiltere´ye davet edilen siyasetçiler, görüntüsü milliyetçi görünen ama HDP ve onun terör uzantısı ile gizli ittifak yapan siyasi partiler, yine muhafazakar çizgisi ile bilinen ve temsil ettiği topluluğu bu yönde organize eden siyasi hareketlerin Marksist Leninist ve diğer terör odaklı marjinal sol gruplar ile bunları bünyesinde barındıran gezi aşığı siyasi partilerle, fetö ve onun destekçilerini bir araya getiren organizasyon meselenin ne kadar ciddi olduğunu ortaya koymuştur.”

YERLİ VE MİLLİ

“Hal böyle iken acilen  Milli bir ittifak büyük Türk milleti için zaruri olmuştur. O günün şartlarında, geçmişte yaşanan yönetim krizlerinin yaşanmaması, devlet ve hükümetlerin içine sızmaya çalışan yapılara dur demek ve hızlı karar almayı sağlayacak, dinamik bir hükümet sistemi ve bu sistemi kuracak koruyacak ve ilelebet devamını sağlayacak olan cumhur ittifakına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından Türk milletinin bu talebi karşılanmış ve hiçbir pazarlık konusu yapılmadan cumhur ittifakı kurulmuştur. Bütün gayri milli yapılara ve onun kirli organizasyonuna rağmen yeni hükümet etme sistemi vatandaşlarımızdan onay almıştır. Kurulan bu ittifak Türkiye Cumhuriyeti´nin geleceği için, Türk milletinin mevcut sınırlarında rahat ve özgürce yaşamaları için, içerden ve dışardan gelecek tehditlere karşı güçlü duruş sergilemek için kısaca yerli ve milli olmak için hayata geçirilmiştir.”

PAZARLIK İÇİNDE OLMADIK

“Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Bu ittifaka bir seçim ittifakı olarak hiç bakmadık. Kaldı ki bir seçim ittifakı olsaydı MHP bugün hükümet içerisinde Bakanlıklar dahil olmak üzere bir çok alanda müdahil olurdu. Ama biz Ülkemiz için hiçbir pazarlığın içinde olmadık, talepte bulunmadık ve sınırsız destek verdik. Doğru olan etik olan ve Milliyetçi Hareket partisine yakışanda bu idi. Özellikle seçim çalışmalarımızda hem teşkilatımız hem milletvekili adaylarımız önce Cumhurbaşkanımıza destek ve oy istedik. Yine il Başkanlığımız ve yönetimlerimiz başta saygıdeğer basın kuruluşlarımızı kendi yerlerinde ziyaret edip yeni sistemde nasıl oy kullanacağımızı anlattık. Yine Basınımızın kıymetli temsilcileri aracılığı ile vatandaşlarımıza yeni sistemi anlattık.”

PAZARA KADAR DEĞİL

“Açık hava toplantılarımızda önce cumhur ittifakına ve onun Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan´a destek istedik. Yani biz sayın Cumhurbaşkanımızın söylemi ile “pazara kadar değil mezara kadar” bu ittifakın yanında durmaya devam edeceğiz. MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin söylemi ile “cumhur ittifakı iş bitimi dağılacak kuru bir ittifak değildir ve asla böyle görülmemelidir” sözlerine sadık ve uygun durmaya devam edeceğiz.  Bizim ittifakımıza zarar vermeye çalışan, ittifak içerisinde ve ittifak dışarısında bir takım kişi ve gruplarda olacaktır. Cumhur ittifakı Milletin aklıdır. Milletin aklına müdahale eden, farkında olarak ya da olmadan zarar veren kim olursa karşısında Milliyetçi Hareket Partisini ve onun diri teşkilatlarını bulacaktır.”

14 MART´TA KONGRE VAR

“Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin teminatıdır, istiklali ve istikbalidir. Geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantımızda alınan karar neticesinde MHP 13. Olağan Büyük Kongresi 14 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. 04 Temmuz 2020 tarihinde Ankara´da gerçekleştirilecek olan İl Başkanları toplantısı ile önümüzdeki dönemde yapacağımız faaliyetler ve kongre süreçlerimiz belli olacaktır. Yapılacak toplantı neticesinde alınan kararlar kıymetli basınımız aracılığı ile duyurulacak olup, şimdiden vatanımıza milletimize partimize ve Kırıkkale´mize hayırlı olmasını diliyorum.”


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024