Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurttan, yeni yıla sayılı günler kala indirim aldatmacısı ve yanıltıcı etiketler konusunda vatandaşı uyardı.

 

ETİKET OYUNLARI YİNE DEVAM EDİYOR

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Yurttan “Yılbaşı nedeniyle AVM ve zincir marketler yine vatandaşımızı yanıltmaya yönelik girişimlerini sürdürecekler. Yılbaşı özel indirimleri adıyla satılan ürünleri şimdiden görmeye başladık. Her zamanki gibi etiket oyunları yine devam ediyor. Her zaman milletimizin yanında olduğumuzu vurgularken, bu aldatmacalara kanılmaması konusunda uyarı yapmakta bizim görevimizdir” dedi.   

 

İNSANLARIMIZ KANDIRILIYOR

Yılın her haftası indirim adıyla insanları kandırmaya devam eden zincir marketlere vurgu yapan Oda Başkanı Yurttan, “Yıl boyunca neredeyse her hafta indirim aldatmacısıyla insanlarımız kandırılıyor. Tamamen müşteri çekmek, algıyı değiştirmek amaçlıyla yapılan bu alışverişler beraberinde maddi sıkıntıları getiriyor. Kredi kartı ile yapılan alışverişler bedava gibi düşünülmemelidir. Hiçbir üründe, özelikle gıda da yüzde 50- 70 gibi indirim olmaz. Hele hele yılın 12 ayı sürekli indirim hiç olmaz. Lütfen dikkat edelim ve alışverişimizi bütçemize uygun yapalım” diye konuştu. 

 

ÖLÇÜLÜ ALIŞVERİŞ YAPMALI

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

Yerli malının öneminin anlatıldığı ‘Tutum Haftasına´ dikkat çeken Başkan Yurttan, “Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bu dönemde herkes tasarrufa gitmeli ve ölçülü alışveriş yapmalı. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutladığımız bu günlerde vatandaşımızdan yerel esnafımıza sahip çıkmasını ve alışverişini bakkalımızdan yapmaya devam etmesini istiyoruz. Tasarruf ve yerlilik yaşantımızın her alanında olmalıdır. Ölçülü alışverişlerin yapıldığı, kuruşların hesaba katılmadığı ve kredi kartların egemen olmadığı tek işletmeler ise bakkallarımızdır. Alışverişlerde öncelikle tercih edilmesi gereken şey ise üzerinde yerli üretim logosu bulunan ürünleri almak olmalıdır.” dedi. Haber: Kenan KUZUCU