ÇOCUK TARIM AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kırıkkale Valiliği himayesinde kurulan Obaköy içerisinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Obaköy Çocuk Tarım Akademisini ziyaret etti. İl Müdürü Sırrı Yılmaz ziyareti esnasında Bakan Kasapoğlu´na Tarım Akademisi ve yürütülen çalışmalar konusunda bilgi verdi. Çocuklara tarım ve hayvancılığı eğlenceli bir şekilde öğreterek, tüketilen gıdaların üretim aşamalarını anlatmayı amaçlayan akademi de, çocuklara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri tarafından uygulamalı ve teorik eğitimler verilecek.

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!

BAHÇELER ÇOCUKLARA HİZMET EDİYOR

Çocukların eğlenerek öğrenmesini ve bu sayede gelecek nesillerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesini de amaçlayan akademi; bünyesinde bulunan görsel ve laboratuvar eğitimi sınıfı, ürün işleme atölyesi, 108 m2´lik sera alanı, toprak katmanlarını gösteren horizon çukuru, 1000 m2´lik tarla bitkileri alanı, 1000 m2´lik kışlık ve yazlık bahçe bitkileri yetiştiriciliği tabla alanı, 500 m2´lik çilek bahçesi ve meyve bahçesi ile çocuklara hizmet ediyor.

BİR BÖLÜM AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLDİ

Özellikle ilkokul çağındaki çocuklara yönelik olarak çalışacak akademiye okullarımız davet edilerek çocukların hizmetlerden yaralanması sağlanacaktır. Ayrıca akademi içerisinde 500 m2´lik bir kısım Engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okuluna, 500m2´lik bir kısım ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis edildi. Haber: Kenan Kuzucu