MHP ÖTEDEN BERİ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYOR

Yazılı soru önergesi hakkında TBMM´de bir açıklama yapan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi´nin öteden bu yana, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda çeşitli çalışmalara imza attığına vurgu yaparak, “Madde bağımlılığı geleceğimizi karartmadan, toplumumuzu bu illetten kurtarmak için bizim bir an bile boş durmadan mücadelemizi sürdürmemiz gerekir” dedi.

 

TÜRKİYE´DE MADDE BAĞIMLILIĞI SAYISI DOKUZ MİLYONU GEÇMİŞ

Madde bağımlılığı ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarının, durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydeden MHP´li Öztürk; “Madde bağımlılığı ile ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarına bakıldığında, ülkemizde dokuz milyonun üzerinde madde bağımlısı olduğu yönünde tespitler mevcuttur. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; nüfusumuzun %15,8´i 15-25 yaş grubunda olup, yaklaşık 13 milyon gencimiz madde bağımlılığı riskiyle karşı karşıyadır. Elbette ki; madde bağımlılığı ile mücadelede devletimizin yürüttüğü çalışmalar mevcuttur. Söz konusu bu çalışmaların tedbirleri ve mücadele seyrinin de, açıklanan araştırmaların sonuçlarına göre güncellenmesi de önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

 

BAĞIMLILIK HER ALANDA CİDDİ BOYUTLARDA

Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu

Türkiye genelinde madde bağımlılığı, sanal kumar ve teknoloji bağımlılıklarının ciddi boyutlara ulaştığını kaydeden MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “2018 yılında Türkiye´de bağımlılıklar ile mücadelede seferberlik kararı alınmış ve bu kapsamda; tütün, alkol, kumar, teknoloji ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele sürecini yürütecek Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu oluşturulmuştur. Halen çalışmalarını sürdüren Kurul´un, elde ettiği sonuçları öğrenmek ve bağımlılıkla mücadele eden diğer kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine mücadelede ışık tutması için, Sağlık Bakanlığımıza TBMM´de yazılı soru önergesi vermiş bulunuyorum. Tarafıma iletilecek cevapları yine kamuoyu ile paylaşacağımı ifade etmek istiyorum.” diyerek, bağımlılıkla mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

 

MHP´Lİ ÖZTÜRK´ÜN SAĞLIK BAKANLIĞINA YÖNELTTİĞİ SORULAR

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk´ün Sağlık Bakanlığı´nın yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle TBMM Başkanlığı´na sunmuş olduğu önergesinde yer alan sorular:

“1-Türkiye´de yılda kaç gencimiz, kendi rızası ile maddeden kurtulmak için hastanede ayakta ya da yatarak tedavi görmüştür?

2- Tedavi sonrası, bu bağımlıların durumu, maddeye geri dönenlerin sayısı, istihdam sorunu nedir?

3- Sanal kumar bağımlı sayımız nedir?

4- Uyuşturucu ve madde kullanan ve bağımlı insan sayımız nedir?

5- Teknoloji bağımlısı kişi sayımız nedir? Gibi konulara cevap bulmamız gerekiyor.

6- Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunun 3 yıllık çalışmasını içeren, faaliyet ve tespitleri nelerdir?” dedi. Haber: Kenan Kuzucu