Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 23.06.2016 15:50:07
BAĞIMLILIĞA DUR DE!

BAĞIMLILIĞA DUR DE!

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Ajansın 2015 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri kapsamında AR-GE p

 

BİLGİ ALDILAR

Hareketlilikler ilimizde Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Bahşili Halk Eğitim Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay cemiyeti Kırıkkale Şubesinde yetişkin eğitimi veren 19 katılımcı ile gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilk hareketlilikte; Avusturya´nın Viyana şehrinde Bağımlılıkla mücadelede Viyana´daki en büyük dernek olan Verein Dialog tarafından ağırlanan katılımcılar, dernek yöneticisi Martin Weber ve Lisa Wessely tarafından hazırlanan madde bağımlılığı ve madde bağımlılığı ile mücadele yöntem ve teknikleri konusunda çeşitli sunum ve etkinliklere katıldılar. Ülkemiz ve AB ülkelerindeki uygulanan faaliyetleri karşılaştırma fırsatı bulan katılımcılar ayrıca ülkemizdeki Madde Bağımlılığının önlenmesi için yapılan çalışmaları kapsayan sunumlar yaparak ülkemizin tanıtımına katkı sağladılar.

 

MADDE BAĞIMLISI KİŞİLERE REHABİLİTASYON İMKANI

Proje katılımcıları Viyana´da Polis ve Gözaltı Merkezleri ile madde bağımlısı kişilere rehabilitasyon imkanı sağlayan kurum ve kuruluşları ziyaret ederek çalışma yöntem ve tekniklerini yakında inceleme fırsatı buldular. Ayrıca bu kurumların uzman personellerinden madde bağımlısı kişilere yaklaşım ve madde bağımlısı kişilerin uyuşturucu maddelerden kurtulmalarının nasıl gerçekleştirildiği konusunda bilgiler aldılar. Genel olarak Avusturya´nın Bağımlılığa Karşı Mücadele Sistemi hakkında bilgi edinen katılımcılar boş zamanlarında ise kültürel geziler kapsamında Avusturya´nın tarihi ve turistlik bölgelerini ziyaret ettiler.

 

İKİNCİ HAREKETLİLİK İSVEÇ

İkinci hareketlilik olan İsveç hareketliliği İsveç´in başkenti Stocklohm´e gerçekleştirildi. Studieförbundet Vuxenskola kurumu tarafından ağırlanan katılımcılar kurumun eğitim sorumlusu Marina Carlsson tarafından hazırlanan sunum ile İsveç eğitim sistemi hakkında geniş bilgi edinmeleri sağlandı. İsveç´te madde bağımlılığı ve mücadele yöntemleri konusunda uygulanan yöntem, teknik araç ve gereçler hakkında bilgilerin verildiği sunum ve kurum ziyaretlerin de katılımcılarımız ülkemiz ve AB ülkelerinin uyguladıkları faaliyet ve çalışmaları karşılaştırma imkanı bularak iyi uygulama örnekleri hakkında gerekli not ve dokümanları aldılar.

 

MADDE BAĞIMLILARINI TOPLUMA KAZANDIRMALIYIZ

Ayrıca Stckholm İş-Kur yetkilisi olan Filiz Eker tarafından yapılan sunumda ise madde bağımlısı olmuş ve akabinde rehabilite edilerek madde bağımlılığından kurtulmuş olan kişilerin topluma kazandırılma aşamaları ve bu kişilerin tekrar madde bağımlılığına dönüş yapmamaları için takip ve kontrollerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verildi. Göçmenlerin çoğunlukla yaşadığı Tumba bölgesinde Sosyal Yardım Uzmanları ve Polisin yaptığı başarılı çalışmalar ile bu bölgede yaşayan insanların uyuşturucu madde ile tanışmalarının nasıl önlendiği, madde bağımlısı olmuş kişilerin ise nasıl rehabilite edildiği konusunda katılımcılarımıza ziyaret edilen kurum uzmanları tarafından bilgiler verildi.

 

Katılımcıları eğitim ve kurum ziyaretleri dışında kalan zamanlarda Stockholm´ün tarihi ve turistlik yerlerini ziyaret ederek genel kültürlerini artırmışlardır.

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024