Esnaftan AVM´lere saat tepkisi

Kırıkkale’ye yağışlı hava geri dönüyor! Kırıkkale’ye yağışlı hava geri dönüyor!

 

Alışveriş merkezlerinin Ramazan ayında kapanış saatlerini uzatmasına Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´nden tepki geldi. Uygulamanın esnafı zor duruma düşürdüğünü belirten Birlik Başkanı Süleyman Köstekli, AVM´lere saat sınırlaması getirilip, haftada 1 gün de kapatılması gerektiğini söyledi.

 

HAKSIZ REKABET

AVM´ler, Ramazan ayı dolayısıyla çalışma saatlerini 23.00´lere kadar uzattı. Bu duruma 'haksız rekabet' diyen Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´nden, 'Saat sınırlaması getirilmeli' çıkışı geldi. Birlik Başkanı Köstekli, AVM´lerin Ramazan ayı nedeniyle kapanış saatlerini 23.00-24.00´lere kadar çıkarmasının esnaf açısından haksız rekabet yarattığını söyledi.

 

ESNAF ZOR DURUMA DÜŞTÜ

'Ramazan ayından rant elde etmek için yapılan bu uygulamaya kesinlikle müsaade edilmemeli' diyen Başkan Köstekli, Ramazan´ın bereketinden nasiplenmek isteyen esnafın, bu uygulama yüzünden zor duruma düştüğünü dile getirdi.

 

SAATLER SINIRLANDIRILMALI

Diğer zamanlarda haftanın yedi günü 10.00-22.00 saatlerinde açık olan AVM´lerin Ramazan ayında kapanış saatlerini esnettiğini kaydeden Palandöken, 'Bu yanlış bir uygulama. AVM´lerin esnafımız üzerindeki haksız rekabeti her geçen gün artıyor. AVM´ler, büyük ve zincir mağazaların çalışma saatleri sınırlandırılmalı ve Avrupa´da olduğu gibi haftada bir gün kapalı olmaları sağlanmalı' şeklinde konuştu.