UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTILAR

Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi´nin düzenlediği aşure gününde, aşure dağıtımının yanı sıra çeşitli etkinlikler yapıldı. Programın düzenlendiği Kızılkanat Düğün Salonu tıklım tıklım dolarken, türkülerle katılımcılar keyifli dakikalar geçirdi. Sahne alan semah ekibi katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattılar.

 

MUHARREM AŞURE LOKMASI

Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şube Başkanı Hüseyin Güney, “Bu anlamlı günümüzde herkesin burada olması çok önemlidir. 'Muharrem Aşure Lokması' etkinliğine geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Derneğimizce hazırlanan bu Aşure lokması tüm canlarımızın ve dostlarımızın katkılarıyla hazırlanmıştır. Sağ olsunlar, Lokmalarınız Hak, Muhammet Ali dergâhına kayıt olsun”

 

SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN

“Her türlü kadaya kalkan, belaya bekçi olsun, hastalara şifa, dertlere derman olsun. Bizleri bir araya Aşure günü getirdi. Bu değerlerin farkında olmak gerek. İnsanlar inançlarını istedikleri gibi yaşamalılar. İnsanların inandıkları değerler kullanılarak inançlar sömürülmemeli, istismar dilmemeli. İnsanlar dini ritüellerini yapmakta özgürdürler. Alevi Canlarımız hükümetlerce kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor”

Başpınar Yüzme Havuzu yeniden açıldı Başpınar Yüzme Havuzu yeniden açıldı

 

MADIMAK MÜZE OLMALI

“Cem evlerimizin İbadethane olarak yasal statüye kavuşmasını istiyoruz. Okullarda zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istiyoruz. Hacı Bektaş Veli Dergahı Alevilerin ser çeşmesidir bu nedenle gerçek sahiplerine devredilmelidir. Madımak müze olmalı.  Asimilasyon politikalarından vazgeçilmeli.

Gerçek bir demokrasi için katliamlarla yüzleşilmesini, sorumluların yargılanmalarını istiyoruz. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımının kaldırılmasını istiyoruz. Birlikte karşı çıkmak zorundayız. Kerbela da başlayan Dersim, Maraş, Madımak Suruç, Ankara, Gazi Antep katliamlarıyla süren Emevi, selefi anlayışın son bulmasını bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Ülkemizde Tüm renklerle birlikte barış içerisinde kardeşçe bir arada yaşamayı istiyoruz” dedi.