GEREKSİZ ARAYANLARA CEZA

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, asılsız çağrı bırakanların tespit edilmesi halinde 344 lira para cezası uygulandığını söyledi. Tekinay, acil durumlarda bir saniyenin dahi önemini belirtmek amacıyla bilgilendirmelere yönelik eğitim çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

 

24 İL TEK NUMARADA BİRLEŞTİ

Müdür Tekinay, şöyle konuştu: 'Türkiye genelinde Kırıkkale dahil 24 ilde acil durumlar tek numarada birleşti. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerinin kuruluş amacı, her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde zaman tasarrufu sağlayarak olaylara müdahale edilmesini sağlamaktır. Müdürlüğümüzde 24 saat boyunca emniyet, jandarma, sağlık, belediye personelimizle ekip ruhu içinde tek vücut olarak çalışıyoruz. 24 ilde 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetlerine başlamıştır”

 

KÖTÜ AMAÇLI ÇAĞRI

“ İlimizde 112 numarası acil hizmet veren araçlarımıza yazılmaya başlanmıştır. Vatandaşlarımızdan gelen her çağrıyı bütün kurumların değerlendirmesine, olay hakkında bilgi sahibi olmasına ve gerekirse bütün kurumların olay yerine aynı anda müdahale edilebilmesi için kurulmuştur. Tabi 112 denince akla gelen şeylerden biri de asılsız, gereksiz, bizim deyimimizle kötü amaçlı çağrılardır.

 

650 ÇAĞRI ASILSIZ

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

“Bu çağrılar için 344 lira idari para cezası uygulandığını buradan bildirmek isterim. Günlük ortalama gelen bin çağrımızın 650´si asılsız çağrı olarak kayıtlarımıza geçmektedir. Bizim isteğimiz hiç asılsız ihbar, gereksiz arama olmadan hizmetimize devam edebilmektir' diye konuştu. AA