KIRIKKALE´DE 281 BİN KİŞİ AŞILANDI

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Halkın aşı konusunda bilinçlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında şuana kadar nüfusun yüzde 66,9 oranında aşılama yapıldı. Sağlık Bakanlığı web sitesinde yer alan bilgilere göre Kırıkkale´de yapılan aşı sayısı 281 bin 481 kişi olarak belirlendi. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 147 bin 516, ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 109 bin 673 oldu.

 

HERKES DAHA TEDBİRLİ OLMALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başkent Ankara´nın Kovid-19´a karşı yüzde 75´i aşan aşılanma oranıyla artık düşük riskli iller arasında yer aldığını bildirdi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: 'Ankara, Kovid-19´a karşı yüzde 75´i aşan aşılanma oranıyla artık düşük riskli iller arasında. Haritamızdaki yeni rengi mavi. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya, başkentin aşı olma kararıyla kararı uygulama hızını örnek almalı.'

 

AŞI OLMAYI İHMAL ETMEMELİYİZ

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 13 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 13 NİSAN 2024

Vaka sayılarının artış hızının durağan hale gelmesi ve vaka sayılarının azalması için önümüzdeki 10 gün çok önemli. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz.' dedi. Toplumsal bağışıklığın sağlanması için nüfusun yüzde 70´inin aşılanması gerekiyor. Nüfusun yüzde 67´si ilk doz aşısını yaptırdı. İkinci doz aşısının yaptıranların ortalaması ise yüzde 46,52. 'Türkiye aşılamada normaline dönüyor' diyen Bakan Koca, vatandaşların aşı olma kararlarının hızlandığının bilgisini de paylaştı.

 

Haber: Ahmet Ünal