HER AY BİR DENEME SINAVI

Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor

Müdür Pehlivanlı yaptığı açıklamada, “YGS ve LYS sınavlarına aylar olmasına rağmen, bu sınavlara hazırlanan öğrenciler heyecanla ve sıklıkla konu çalışıyorlar, soru çözüyorlar, ezber yapıyorlar. Ancak bunlarla birlikte, unutmamaları gereken en önemli unsur, deneme sınavıdır. Biz de öğrencilerimizi YGS ve LYS sınavlarına hazırlamak amacıyla bu yıl 9-10-11 ve 12.sınıf öğrencilerimize her ay bir deneme sınavı yapmayı planladık.  Bu amaçla bu sınavların ilkini okul genelinde 28 Kasım tarihinde gerçekleştirdik. Sınavların uygulanmasında emeği geçen okul rehber öğretmenlerine ve tüm öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim”

 

DOĞRUSU BULMALI

Konuyla ilgili okul Rehber Öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş ise; “Deneme sınavından sonra hemen yanlış sorular çözülmeli ve doğrusu bulunmalı. Eğer bu yapılmazsa deneme yapmanın da hiçbir mantığı kalmaz. Her deneme de farklı bir yere oturulmalı. Deneme de alınan sonuç ders bazında ya da puan olarak not edilmeli. Bir sonraki denemede de bu alınan puanın üstü hedef olarak belirlenmeli. Deneme hiçbir koşulda yarıda bırakılmamalıdır”

 

TİPLERİNİ GÖRMEMİZİ SAĞLAR

Deneme sınavlarının faydalarını maddeler halinde belirtmek gerekirse şöyle sıralayabiliriz; “Konu eksikliklerinizi öğrenmenize yardımcı olur. Sınav kaygısını zamanla en aza indirger. Zamanı en verimli şekilde kullanmasını öğretir. Soru tiplerini daha iyi kavramasını sağlar. Kendi gelişimini takip edilmesini sağlar. Gerçek sınavın gizemini en aza indirger. Farklı soru tiplerini görmemizi sağlar. Mevcut sınavın provası niteliğindedir” dedi.