1932´de kurulan ve tarihi başarılarla dolu olan Ankara Demirspor, futbolda özkaynak dönemine geçerek futbol okulları açıyor. İlimizde de açılacak olan Futbol Okulları çocuklarımızın yeteneklerini geliştirebilmesi ve sergileyebilmesi için bulunmaz bir nimet.

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

YETENEKLER GELİŞTİRİLECEK

Kırıkkale´de Yenişehir Halı Sahasında hizmete girecek olan Ankara Demirspor Futbol Okulu, futbola yetenekli 5-16 yaş aralığında ki çocuklarımız için bulunmaz bir nimet. Kadrosunda bulunan yetenekli ayakları yalnızca kendi kulübü tarafından değil, Türkiye´nin elit kulüplerine de izletme fırsatı sunuyor. Kırıkkaleli eski futbolcular Şamil Yılmaz ve Emre Büyükgüllü sorumluluğunda açılacak olan Futbol Okulu, Ankara Demirspor´un antrenör ekibi tarafından desteklenecek. Dileyen öğrenciler misafir olarak antrenmanlara katılacak ve 2 hafta deneme antrenmanları yapabilecek. Yine bütün antrenmanlar veliler tarafından izlenebilecek. Türkiye´nin en gelişmiş Antrenman tekniklerinin uygulanacağı Futbol Okulunda sporcuların yeteneklerini geliştirmesi hedeflenecek. Futbol Okulunun müfredatında futbol harici sosyal yaşamı güçlendirecek faaliyetlerde bulunurken, il dışı geziler, il içi sinema, tiyatro gibi organizasyonlar da yapılacak. Dereceye giren yetenekli sporcular tespit edilecek ve Türkiye Genelinde Scout ekiplerinin gözlemi altında bulunan liglere katılım yapılacak.

MİLLİ SPORCULAR YETİŞECEK

Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan antrenman programları uzman kadrolar tarafından belirlenecek. Öğrenciler servis ile evlerinin önünden alınıp, evlerinin önüne bırakılacak. Futbol okulunda olan çocukların yalnızca spor gelişimleri değil, kişisel gelişimleri de geliştirilecek. Bu bağlamda sürekli seminerler ile çocukların hem kişisel gelişimleri gözlem önünde tutulacak, hem de çocukların daha güvenli bir yaşam sürmesi hedeflenecek. Ankara Demirspor Futbol Okulu Kırıkkale Sorumlusu Şamil Yılmaz gazetemize yaptığı açıklama da “Futbol her geçen gün daha da büyüyen bir sektör. Aynı zaman da kendisini sürekli geliştiren bir eğitim müessesi. Bunu hem bir sporcu hem de bir öğretmen olarak söylüyorum. Spor yapan her çocuğun sporcu olmasını beklersek yanılırız, onların spor sayesinde bedenen ve ahlaken gelişimini göz ardı etmemeliyiz. Futbol okulu olarak birinci amacımız iyi, ahlaklı ve vatanına milletine faydalı, eğitimli bireyler yetiştirebilmek. Sonraki hedefimiz ise milli forma altında ülkemizi temsil edecek sporcular keşfedebilmek, keşfettikten sonra onların gelişimini sağlayıp, doğru yere gönderebilmek.” İfadelerini kullandı.