Kırıkkale’de CNC sınavı yapıldı Kırıkkale’de CNC sınavı yapıldı

 

Desteklemeler hesapta

 

 

Tarım Orman Bakanlığı TAGEM Genel Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği´nce ortaklaşa yürütülenin ülkesel halk elinde ıslah projesi meyvelerini vermeye başladı. Başkan Ulusoy, Bu güne kadar yaklaşık 7 yıldır 2 adet proje uygulandığını ve bu projelerin sonunda ilimizde bulunan hayvanların karkas et ağırlığı, süt ve doğurganlıklarında artış meydana getirildiğini dile getirdi.

 

SON GÜN 2 KASIM

Ulusoy, “Böylece yetiştiricilerin işletmesinde ve birim hayvandan elde ettiği gelir artırılmış bakanlığımızın sağlamış olduğu bu desteklemeler il ede bir gelir daha elde etmiş ve bu hayvancılığı yapmaları, üretmeleri teşvik edilmiştir. Ayrıca 2018-2019 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri için müracaatlar 02.11.2018 (bugün) tarihine kadar devam etmektedir. Şu ana kadar müracaatlarımızın % 80‘i tamamlanmış olup % 20´lik kısım hala başvuruda bulunmamış olanların müracaatlarının alınmasa için gerekli iş ve çalışmaları yapıyoruz. Son 2 Kasım 2018 tarihinde başvurular bitmiş olup birliğimizde başvuru dilekçelerini imzalamayan yetiştiricilerimiz 2018-2019 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemelerinden faydalanamayacaklardır”

 

MAĞDUR OLMAYIN

“Yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için her ilçede yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için toplantılar yaparak hem destekleme müracaatlarını alıyor hem de istişarelerde bulunuyoruz. Tüm üyelerimize önemle duyurulur.   Geçen yıl 531 üyenin 73 bin 88 hayvana toplam 1 milyon 628 bin 400 TL ödeme yapıldığını ve bu yıl yetiştirici ve hayvan sayısının da arttı. Amacımız bu zor şartlarda memleketimize et süt üterimi yaparak önümüzdeki yüz yılın en değerli şeyi olacak olan gıda güvenliğimiz sağlayan koyun keçi yetiştiricilerimizin ıslah projeleri ş bakanlığımız ve il özel idaresi kaynakları ile damızlık koç dağıtımlarımız ile ıslah edilmiş hayvanlar ve daha modern işletme ile makine ekipmanlar ile berber daha fazla desteklenerek memleketimiz dışa bağımlılıktan kurtararak ne olduğunu bilinmeyen et yemekten ve türlü hastalıklardan korumaktır”

 

ÜLKEMİZ ET ÇAĞINI KAPATACAK

Son olarak Başkan Ulusoy, “Koyun keçi yetiştiriciliği desteklemelerin artırılarak devam etmesi halinde ülkemiz et çağını kapatacak tek alandır. Meralarımız ve iklim yapımız koyun keçi yetiştirirliğine müsaittir. Atalarımızın dediği gibi buğday ile koyun gerisi oyun onun için koyun keçi yetiştiriciliğinin ve çobanların ayrıca pozitif ayrımcılık ile desteklenmesi gerekmektedir” dedi. Haber: Kenan Kuzucu