Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 2.02.2015 19:59:07
Amiral gemisi MKE olsun

Amiral gemisi MKE olsun

Kırıkkale'de 7 STK temsilcisinin katılımıyla oluşturulan MPT Komisyonu Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya ziyarette bulunarak destek istedi. MPT Komisyon Başkanı Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök ziyaretlerde MPT'nin ami

Tamamı MKE mühendisleri ve işçisi tarafından geliştirilen ve üretilen MPT-76 tüfeğinin seri üretiminin özel sektöre devredilmesine karşı oluşturulan MPT Komisyonu Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya ziyarette bulundu. Komisyon Başkanı Ekrem Gök, Komisyon üyeleri Süleyman Köstekli, Basri Keskin, Mehmet Altundağ, Yücel Karabacak ve Mürsel Öcal’ın katıldığı ziyaretlerde MPT konusunda destek beklediklerini ilettiler. Komisyon Başkanı Gök “MPT Komisyonu olarak MPT’nin seri üretiminin MKE’nin elinden alınarak özel sektöre devredilmesini istemiyoruz. Biz MKE şu kadar üretsin, bu kadar üretsin diye rakamlara takılmıyoruz. Biz MPT’nin üretilmesi konusunda amiral gemisinin MKE olmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Çalışmaları destekliyorum

 

Ziyarette konuşan Vali Ali Kolat “MKE birçok üretimde alt yüklenici kullanıyor. Biz bu noktada yatırımların artması adına Kırıkkale’de Silah İhtisas OSB’yi kurduk. MPT konusunda da bu işin tek elden çıkması önemli. Bu işte MKE’nin sorumlu olması güvenlik açısından da önemlidir. Bu proje bizim için gurur vericidir. Sizleri bu çalışmanızda destekliyorum. Bu işin tek elden kontrol edilmesi, yani MKE tarafından kontrol edilmesi önemli. MKE gibi kurumlar ülkemizin olmazsa olması. Geçmiş dönemlerde uygulanan ambargoları biliyoruz. Devletimizde bunun farkındadır. MKE sadece Kırıkkale’de değil, Türkiye de sanayinin öncüsü olmuştur. MPT’de tek sorumlunun MKE olması yönünde yaptığınız çalışmaları destekliyorum” ifadesini kullandı.  

 

Biz gerçekten sahip çıkmak istiyoruz

Komisyon Başkanı Ekrem Gök, “Silahımıza sahip çıkalım kararı ile 7 STK ile komisyon oluşturduk .Kırıkkale’de ilk valimizi ziyaret ettik. Belediyemizde ziyaret ederek bugünde bölge vekillerimizi ve Milli Savunma Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Biz bu silahla ilgili ne istiyoruz masaya yatırdık ve sizinle paylaşıyoruz. MKE’nin ürettiği Milli Piyade tüfeğinin Başkasına verilmesi uygun değil. Biz standart kalite standart hizmet ola bilmesi için montaj ve satıcı MKE yapsın isteyeceğiz. Biz adet bazında değiliz.  Sizlerin de içinde olduğu ciddi emek olan silah OSB’nin bu şartlarda esprisi kalmıyor biz gerçekten sahip çıkmak istiyoruz” dedi.

 

Kırıkkale için MKE önemli

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, heyeti ziyaretinde yaptığı konuşmada “ MKE’den çok en önemlisi Kırıkkale. Bu silahın sahibi MKE olsun. Ama önce Kırıkkale sahibi olsun. Biz isteriz ki tamamı Kırıkkale’de olsun. Silah OSB’de bu manada içerisinde olsun. Bizde MKE’nin Kırıkkale’nin yapmasından tarafındayız. Belediye başkanı kimliği ile değil de siyasi kimlikle bizimde bazı çalışmalarımız oldu.  MKE olmasa Kırıkkale olmazdı. MKE oldu etrafında bir şehir oluştu. O yüzden MKE hayati önemi önemli. İşçi sayısından çok MKE’nin varlığı önemli. MKE güçlü olursa Kırıkkale güçlü olur.  Biz elimizden geleni yapıyoruz. Silah OSB için talepler geliyor. Kırıkkale’de genç bir MKE emeklisi var bunun içinde Kırıkkale için MKE önemli” ifadesini kullandı.      


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024